ABD Rakka Operasyonunun Başladığını Duyurdu - Son Dakika
Güncel

ABD Rakka Operasyonunun Başladığını Duyurdu

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, PYD/PKK'nın ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin ve Suriye Arap Koalisyonu'nun Rakka operasyonunu başlattığını duyurdu.

06.06.2017 17:16  Güncelleme: 12:51

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon, PYD/ PKK'nın ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ve Suriye Arap Koalisyonu'nun Rakka operasyonunu başlattığını duyurdu.

"6 HAZİRAN İTİBARİYLE BAŞLADI"

"Birleşik Görev Gücü Doğal Kararlılık Operasyonu"ndan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/ YPG'nin öncülük ettiği SDG'nin kasım ayında etrafını sarmaya başladığı Rakka şehrine yönelik operasyonu 6 Haziran itibariyle başlattığı kaydedildi.

MÜNBİÇ'İ ÖZELLİKLE VURGULADILAR

Örgütün daha önce Münbiç ve Tabka ilçelerini DEAŞ terör örgütünün elinden aldığı hatırlatılan açıklamada, Tabka'nın alınması ile DEAŞ'ın Rakka'ya sıkıştırıldığı ifade edildi.

ABD, Tabka operasyonu için SDG unsurlarını helikopterle bölgeye taşımıştı. Ülke bunun için Suriye'de ilk kez Apache tipi saldırı helikopterleri kullanmıştı.

"ZOR VE UZUN BİR OPERASYON OLACAK"

Açıklamada ifadelerine yer verilen DEAŞ karşıtı koalisyon komutanı Korgeneral Steve Townsend, Rakka operasyonunun zor ve uzun olacağını ancak DEAŞ'ın halifelik fikrine önemli bir darbe vurulacağını ifade etti.

PKK'LI TERÖRİSTLER SİVİLLERE "ŞEHRİ TERK EDİN" DEDİ

Townsend, "Irak ve Suriye'deki ikiz başkentlerini DEAŞ'tan aldıktan sonra örgütün yeni istihdam edilen savaşçıları ikna etmesi zor olacak." dedi. Açıklamada koalisyonun SDG'ye Rakka operasyonu sırasında taktiksel yardımın yanı sıra silah, eğitim, istihbarat ve lojistik destek sağlayacağı ifade edildi.

SDG'nin Rakka halkına şehri terk etmeleri çağrısında bulunduğu ifade edildi.

ABD Rakka Operasyonunun Başladığını Duyurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Rakka Operasyonunun Başladığını Duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement