ABD, Kuzey Kore ile ilişkilerde tırmanan gerginliğin ardından soğuk savaştan bu yana ilk kez B-52 bombardıman uçaklarına nükleer füze yerleştirdi.
ABD Hava Kuvvetleri Generali David Goldfein askeri bir yayına verdiği röportajda, "Dünya artık tehlikeli bir yer ve bugün nükleer silahlardan açık açık bahseden insanlar var" dedi.
"NE KADAR HAZIRLIKLI OLDUĞUMUZA İNANAMAZSINIZ"
ABD Başkanı Donald Trump da Pazar günü Kuzey Kore'yle ilişkin yaptığı konuşmada hükümetin herşey için hazırlıklı olduğunu söylemiş, "Ne kadar hazırlıklı olduğumuza inanamazsınız" demişti.
"DÜNYA ARTIK İKİ KUTUPLU DEĞİL"
Goldfein artık dünyanın sadece ABD ve Sovyetler Birliği'nin olduğu iki kutuplu bir yer olmadığına dikkat çekerek, "Artık nükleer yetkinliği olan başka oyuncular da var" dedi.
BİR KIYAMET UÇAĞI HAZIR BEKLİYOR
Goldfein "Kıyamet Uçağı" olarak da bilinen dört E-4B Nightwatch uçağından en az birinin her zaman 24 saat hazır beklediğini söyledi.
B-52'LERİN ÖZELLİKLERİ
Görevi: Ağır bombardıman
Yapımcı: Boeing Military Airplane Co.
Motor: 8 adet Pratt & Whitney TF33-P-3/103 turbofan
Güç: Her motor 7711 kg
Hız: 920 km/saat
Maksimum kalkış ağırlığı: 219,600 kg
Uzunluk: 49.05 m
Uçuş tavanı: 15,166 m
Menzil: Yakıt almadan 14080 km
Ekip: Beş kişi (pilot, pilot yardımcısı, radar operatörü, seyrüsefer ve elektronik savaş görevlisi). Ayrıca 6 tane koltuk fırlatma sistemi bulunuyor.
ABD ORDUSUNUN BEL KEMİĞİ
Uzun menzilli ağır bombardıman uçağı B-52, değişik misyonlarda görev yapabilir. Yüksek subsonik hızda 15,166 metre yükseklikte uçabilir. Nükleer başlıklı veya nokta vuruşu yapabilen silahlar taşıyabiliyor. Dünyanın her yerinde hatasız seyrüsefer yeteneğine sahip. Körfez savaşında atılan bombaların yüzde 40'ını B-52 uçakları bıraktı. Okyanus gözetlemelerinde oldukça etkili oluyor. İki tane B-52 iki saat içinde 364,000 kilometre karelik okyanus yüzeyini denetleyebilir.
Tüm B-52'ler hedef değerlendirmede kullanılan elektro-optik gözetleme sistemine sahip. Pilotların kullandığı gece görüşü başlıkları gece görevlerindeki başarılarını arttırıyor. Havadan yakıt ikmaliyle menzil sınırı sadece pilotun dayanıklılığıyla kısıtlanıyor. Yakıt almadan menzili 14 bin 80 kilometreyi aşabiliyor. 40 yıldan fazla zamandır B-52 uçakları Amerikan ordusunun bel kemiğini oluşturmaktadır.
Son Dakika › Güncel › ABD Soğuk Savaştan Bu Yana İlk Kez B52'lere Nükleer Füze Yükledi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?