Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi

Abdülkadir Molla\'nın İdam Edilmesi

Bangladeş Cemaat i İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi Pakistan'da protesto edildi Pakistan Cemaat i İslami İslamabad sorumlusu Mian Aslam: "Bangladeş halkı hiçbir zaman Hindistan'a kölelik yapmayacak ve her zaman güçlü bir İslam ülkesi olarak kalacak"

20.12.2013 17:17

Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'nın idam edilmesi, Bangladeş'in İslamabad Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi tarafından düzenlenen gösteriye katılanlar, Bangladeş Büyükelçiliği'nin bulunduğu sokağın girişinde toplandı. Polis, sokağın girişine kurduğu barikatla göstericilerin büyükelçilik önüne kadar ilerlemesini engelledi. Sokak girişinde sloganlar atarak idamı kınayan göstericiler, "Utan Hasina Vecid", "Katil Hasina" ifadelerinin yer aldığı pankartlar taşıdı.

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi İslamabad sorumlusu Mian Aslam, AA muhabirine, Pakistan Ulusal Meclisi'nde idamı kınayan karar alındığını hatırlatarak, kendilerinin de bu kararı desteklemek için eylem yaptıklarını söyledi.

Alınan kararın ardından Bangladeş'te Pakistan karşıtı gösteriler düzenlendiğini anımsatan Aslam, şöyle konuştu:

"Düşman, bir ülkeye saldırsa o ülkenin vatandaşlarına ülkesini savunması, düşmana karşı savaşması, ülkenin istikrarı için kurban olmak farz oluyor. 1971 yılında Bangladeş hükümeti diye bir şey yoktu. İşte doğu Pakistan vatandaşları da saldıran Hint askerlerine karşı savaşmışlardı. Sonra Bangladeş hükümeti kurulduktan sonra Bangladeş hükümetine hizmet etmişti. Abdülkadir Molla iki defa millet meclisinde görev yaptı. Nizami ve Ali Hasan Mücahit federal bakan olarak görevlerde bulundu. 1973 yılında, Pakistan ve Bangladeş birbirine karşı savaşmayacağına dair bir anlaşma imzalamıştı. İşte Bangladeş Başbakanı Hasina, babasının imzaladığı o sözleşmeyi bile görmezden gelerek, Hindistan'a kölelik yaparak ve Hindistan'ın dediğine uyarak kendi ülkesine hizmet eden akil adamları yok etmeye çalışıyor."

"Bangladeş hiç bir zaman Hindistan'a kölelik yapmayacak"

Yapılanların Bangladeş'i küçük düşürmek isteyen ve güçsüzleştirmek isteyenlerin bir komplosu olduğunu söyleyen Aslam, "Bu aslında Bangladeş'i güçsüzleştirmek için yapılan bir komplodur" ifadesini kullandı.

Başbakan Hasina'yı, ülkede iç savaş çıkarmayı istemekle suçlyana Aslam, "Bangladeş halkı ülkesini koruyanların kim olduğunu ve ülkeyi güçsüzleştirmek isteyenlerin kim olduğunun farkına vardı. Bangladeş halkı hiçbir zaman Hindistan'a kölelik yapmayacaktır. İnşallah her zaman güçlü bir İslam ülkesi olarak kalacaktır" diye konuştu.

Protestoya katılanlar, polis barikatının önüde namaz kıldıktan sonra dağıldı. - İslamabad

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Abdülkadir Molla'nın İdam Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement