Abdullah Cömert Davasında Gerekçe Açıklandı: Gaz Fişeği Kasten - Son Dakika
Güncel

Abdullah Cömert Davasında Gerekçe Açıklandı: Gaz Fişeği Kasten

Gezi Parkı eylemlerinde Abdullah Cömert'in biber gazı fişeğiyle ölümüne yol açtığı için 13 yıl hapse çarptırılan polisle ilgili gerekçeli kararda 'Kasten üzerine ateş etti' denildi.

04.04.2016 10:16  Güncelleme: 11:58

Hatay'daki Gezi Parkı eylemlerinde Abdullah Cömert'in biber gazı fişeğiyle ölümüne yol açtığı için 'yaralama sonucu ölüme sebebiyet' suçundan 13 yıl 4 ay hapse çarptırılan polis Ahmet Kuş hakkındaki gerekçeli karar açıklandı.

Kararda, "Gaz tüfeğini belli bir açı ile ateşlemeyip maktulün başına gelecek şekilde ateş etmesi karşısında, sanığın kasten bu eylemi işlediği kanaatine varılmıştır" denildi.

"TAM İSABET EDECEK ŞEKİLDE ATEŞ ETTİ"

Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, sanık polisin aldığı eğitim ve biber gazı kullanma talimatına göre 45 derece açıyla grubun arkasına veya önüne değil, Cömert'e isabet edecek şekilde tam üzerine ateş ettiği vurgulandı.

YARALAMA SONUCU KASTI AŞAN ÖLDÜRME

"Sanığın bulunduğu aracın sokak başında durduğu ve ateş ettiği sırada Cömert'in vurulduğu anlaşılmıştır" denilen kararda, arada 30 metre mesafenin bulunması nedeniyle 'kasten öldürme' suçundan değil, 'yaralama sonucu kastı aşan öldürme' suçundan ceza verildiği kaydedildi.

ÜYE HAKİM, KARŞI OY KULLANDI

Üye hakim Turgut Gök ise kasten öldürme suçundan ceza verilmesi ve sanığın tutuklanması gerektiğini savunarak, karşı oy kullandı. Gök, tüfeği kullanma talimatlarına aykırı hareket eden polisin, ölümün meydana geleceğini öngörmesi gerektiğini belirtti.

Cömert'in avukatı Hatice Can ise karardaki 'biber gazı fişeğinin doğrudan öldürme sonucunu doğuran bir silah olmadığı' görüşüne katılmadıklarını ifade etti.

Abdullah Cömert Davasında Gerekçe Açıklandı: Gaz Fişeği Kasten
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Abdullah Cömert Davasında Gerekçe Açıklandı: Gaz Fişeği Kasten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement