Adana'da 10 Bin Kişilik Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Adana'da 10 Bin Kişilik Nevruz Kutlaması

Adana\'da 10 Bin Kişilik Nevruz Kutlaması

Adana'da BDP'nin düzenlediği nevruz mitingine yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

17.03.2013 15:41

Adana'da BDP'nin düzenlediği nevruz mitingine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı kutlamalarda barış mesajları verildi.

Merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki Karasu meydanında gerçekleştirilen nevruz kutlamalarında 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' sloganları atıldı. BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak mitingde yaptığı konuşmada Kürt halkının görüşmelerle birlikte silahlı mücadele yerine, demokratik mücadeleyi seçtiğini savundu.

Murat Bozlak, "Burada çok güzel bir tablo görüyorum. Bu tablo Kürt halkının silahlı mücadele yerine, demokratik mücadeleyi seçtiğinin ifadesidir. Diyorum ki 'Demokratik siyaset alanına PKK hoş geldin.' Kimsenin bu saatten sonra yüzüne poşu bağlamasına gerek yok. Bundan sonra hepimiz demokratik siyaset alanında, omuz omuza barış için, özgürlük için, birlikte mücadele edeceğiz. İmralı'da kesilen barış görüşmeleri tekrar başladı. Hükümeti bu tavrından dolayı kutluyorum. Bu ülkede savaşla, zafer elde edilemez" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Sözcüsü Güven Boğa ise nevruzun Ortadoğu halkları tarafından baharı müjdeleyen, barış ve kardeşlik bayramı olarak kabul edildiğini söyledi.

Boğa, "2013 nevruzunda Kürt, Türk, her milliyet ve inançtan halklar olarak silahların susması, Kürt sorununun anayasal eşitlik temelinde çözümü için alanlarda seslerimizi birleştirmek, barış içinde, kardeşçe yaşayacağımız bir geleceği hep birlikte kurmak zorundayız" diye konuştu. Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı kutlamada kurulan dev meşale, nevruz ateşi olarak yakıldı. Daha sonra etkinlikteki protokol üyeleri birlikte barışı simgeleyen beyaz güvercinleri uçurdu. Etkinlik, sahne alan grupların söylediği şarkılarla devam etti. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da 10 Bin Kişilik Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement