Adana'da Blues Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Adana'da Blues Rüzgarı

Adana\'da Blues Rüzgarı

Blues devleri, 'Efes Pilsen Blues Festival'inin Adana ayağında muhteşem bir konser verdi.

09.11.2012 22:44

Blues devleri, 'Efes Pilsen Blues Festival'inin Adana ayağında muhteşem bir konser verdi.

Bu yıl 23. kez yola çıkan ve blues severlerin her yıl merakla beklediği Efes Pilsen Blues Festivali'nin Adana ayağı, HiltonSA'da verilen konser ile gerçekleşti. Türkiye'nin ilk ve tek blues festivali olan 'Efes Pilsen Blues Festival'inin 23. yolculuğunda Adanalılar, Blues'un Grammy ve Emmy ödüllü isimlerini buluştuğu konsere yoğun ilgi gösterdi.

Efes Pilsen tarafından Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilen festivalde ilk olarak Grammy ve Emmy başta olmak üzere birçok uluslararası prestijli organizasyonda ödüle layık görülen armonika blues üstadı Billy Branch ve grubu The Sons of Blues, Billy Branch'ın özel konuğu olarak festivale katılan, genç yaşlarda blues ve R-B seslendirmeye başlayan Mississippili blues sanatçısı Zora Young sahne aldı. Konser, Teksas Blues tarzının ustalarından Smokin' Joe Kubek Bnois King'in büyük alkış alan olan elektronik Blues performansıyla devam etti. Festivale, 2009 Blues Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Yeni Sanatçı' ödülü, 2010 ve 2011'de 'En İyi Baterist' ödülüne layık görülen Legendary R.L. Burnside'nin torunu ve dünyanın en iyi davulcuları arasında gösterilen Cedric Burnside'nin özel gitar performansı damga vurdu.

Blues severlerin her yıl merakla beklediği festivalde bugüne kadar 87 grup ve 267 sanatçı sahne alırken toplam 355 konser gerçekleştirildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana'da Blues Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement