Adana'da Hala 50 Kişilik Sınıflar Var - Son Dakika
Güncel

Adana'da Hala 50 Kişilik Sınıflar Var

Adana\'da Hala 50 Kişilik Sınıflar Var

Eğitim-sen Adana Şubesi üyeleri, 32 öğretmenin norm kadrosu oldukları gerekçesiyle başka okullara gönderildiği Yavuz Selim Ortaokulu önünde eylem yaptı.

28.09.2015 16:01

Eğitim-sen Adana Şubesi üyeleri, 32 öğretmenin norm kadrosu oldukları gerekçesiyle başka okullara gönderildiği Yavuz Selim Ortaokulu önünde eylem yaptı. Açıklamada, güney mahallelerinde 30 metrekarelik sınıflarda hala 50 öğrencinin ders yaptığı da belirtildi.

Basın açıklamasında öğretmenler adına konuşan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, yapılan düzenlemelerin eğitim sistemini kaosa götürdüğünü iddia etti. Karagöz, şöyle dedi:

"Eğitim sisteminin, eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır birikerek artan sorunları sürmekte, her eğitim-öğretim yılı giderek ağırlaşan sorunlar ve çelişkiler eşliğinde açılmaktadır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında, geçmiş yıllardan biriken sorunların daha da ağırlaşmasının yanı sıra, bölgede yaşanan çatışmalar ve fiili sıkıyönetim uygulamaları nedeniyle geçmiş yıllardan farklı bir durum söz konusudur."

KARAGÖZ: ADANA MİLLİ EĞİTİMİ, AKP İL TEŞKİLATI YÖNETİYOR

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yasa ve yönergeleri referans almadığını iddia eden Karagöz şöyle konuştu:

"Adana İl Milli Eğitim Müdürü göreviyle ilgili yaptığı tüm uygulamalarda yasa, yönetmelik ve yönergeleri referans almayıp, AKP Adana İl teşkilatından ve Eğitim Bir Sen'den aldığı talimatlara göre hareket ederek eğitim ve öğretimi kaosa sürüklemektedir. Yavuz Selim Ortaokulu'nda 32, Adana Ticaret Borsası Anadolu Lisesinde 10 ve daha birçok okulda öğretmen arkadaşlarımız norm fazlası durumundan kaynaklı sürgün edilerek mağdur edilmişlerdir. Yoksul halkın ağırlıklı olarak ikamet ettiği Adana'nın güneyindeki okullarımızda 1'nci sınıf derslik başına düşen öğrenci mevcutları 50'yi aşmış durumdadır. 30 metrekarelik sınıflarda 50 öğrenciyle eğitim öğretimin yapılıp yapılmayacağını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz."

Öğretmenler basın açıklamasının ardından bir süre daha okulun önünde bekleyip ayrıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana'da Hala 50 Kişilik Sınıflar Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement