Adıyaman - Lise Öğrencilerinden Kardan Kral Antiochos Heykeli - Son Dakika
Son Dakika Logo

Adıyaman - Lise Öğrencilerinden Kardan Kral Antiochos Heykeli

Adıyaman - Lise Öğrencilerinden Kardan Kral Antiochos Heykeli
05.01.2016 15:46

Lise öğrencilerinden kardan kral Antiochos heykeli Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMAN Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, tatil olan okullarının bahçesine Nemrut Dağı'ndaki kral Antiochos'un kardan heykelini yaptı.

Lise öğrencilerinden kardan kral Antiochos heykeli

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA) - ADIYAMAN Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, tatil olan okullarının bahçesine Nemrut Dağı'ndaki kral Antiochos'un kardan heykelini yaptı.

Kentte etkili etkili olan yoğun kar yağışının ardından okulların tatil edildiğini sonradan öğrenen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi bir grup, okulun bahçesine kral Antiochos'un heykelini kardan yaptı. Öğrencilerin kardan yaptığı yaklaşık 2.5 metre uzunluğundaki heykel, ilgi odağı oldu. Öğrenciler, kardan yapılan heykelle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilerden 16 yaşındaki Doğukan Görüş, uzun sürenin ardından kente yağan karı fırsata çevirip heykel yaptıklarını belirterek, "Uzun zamandan sonra memleketimizde kar yağdı. Bizde bu karı değerlendirmek için memleketimizin tarihi yeri olan Antiochos heykelini yaptık" dedi.

Habip Sivir, tatili karda heykel yaparak geçirdiklerini ve bu sayede YGS maratonundan biraz da olsa ayrı bir şeyler yapmak istediklerini söyledi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman - Lise Öğrencilerinden Kardan Kral Antiochos Heykeli - Son Dakika


Advertisement