Adıyaman Site Sakinlerinden, Osb'nin Atık Kokusu Tepkisi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Adıyaman Site Sakinlerinden, Osb'nin Atık Kokusu Tepkisi

05.07.2017 14:24

Site sakinlerinden, OSB'nin atık kokusu tepkisiADIYAMAN'da Gülbeyaz konutlarında oturan vatandaşlar, Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) akan atık suyun koku yaymasına tepki gösterip çözüm bulunmasını istedi.

Site sakinlerinden, OSB'nin atık kokusu tepkisi

ADIYAMAN'da Gülbeyaz konutlarında oturan vatandaşlar, Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) akan atık suyun koku yaymasına tepki gösterip çözüm bulunmasını istedi.

Organize Sanayi Sitesi'nin bulunduğu Türkiye Petrolleri Mahallesi'ndeki Gülbeyaz konutlarında oturan 50 kişilik kalabalık, öğle saatlerinde site bahçesinde bir araya gelip eylem yaptı. Site sakinleri, fabrika atıklarının aktığı Eğriçayı'ndan kökü koku geldiğini ve evde durulamayacak derecede rahatsızlık verdiğini söyledi. Site sakinleri, yetkililerin kokunun giderilmesini istedi.

Site sakinlerinden Hacı Erdengi, hava sıcaklığıyla birlikte son 2 aydır evin durulamaz hale geldiğini belirterek, "Ne yazık ki son 2 aydır bu organize içerisinde kurulan arıtmalı tesisten dolayı ne gecemiz, ne gündüzümüz belli. 10 dakika bir çay içsinler buraya. O çayı içene kadar tahammül edebilirlerse biz de tahammül ederiz. Buradaki insanlar nefes bile alamıyorlar" dedi.

Kalabalık, bir süre eylem yaptıktan sonra evlerine döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman Site Sakinlerinden, Osb'nin Atık Kokusu Tepkisi - Son Dakika


Advertisement