Adıyaman Tanıtım Günleri" Başladı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman Tanıtım Günleri" Başladı

Kahta Dernekler Federasyonu (KAHTA FED) ve Sultangazi Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Adıyaman Yöresel Günleri"nde vatandaşlara 2.5 ton çiğ köfte dağıtıldı.

24.10.2017 17:19

Kahta Dernekler Federasyonu (KAHTA FED) ve Sultangazi Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Adıyaman Yöresel Günleri"nde vatandaşlara 2.5 ton çiğ köfte dağıtıldı.

Sultangazi Belediyesi Etkinlik Alanı'nda düzenlenen "Adıyaman Yöresel Günleri"nin açılış töreninde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Adıyaman Tanıtım Günleri'ne katkı sağlayan derneklere ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Adıyaman renklerinin İstanbul'a getirildiğini vurguladı.

Altunay, İstanbul'un kültürlerin çeyiz sandığı olduğunu belirterek, 3 büyük medeniyete ev sahipliği yapan İstanbul'un aynı zamanda Anadolu'nun tüm renklerini içinde barındırdığını söyledi.

Altunay, binlerce yıllık köklü bir tarihe sahip olan Adıyaman ilinin de tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve zengin kültürel değerlere sahip olduğunu ifade ederek, "Adıyaman'ın kültürü, canlı, dinamik, kuşaktan kuşağa aktarılan ve bugün de hala otantik şekliyle hayatın her kesiminde gözlenen bir yapıya sahip. Adıyaman, doğu ile batıyı, eski ile yeniyi velhasıl güzel olan her şeyi bünyesinde barındırır, yeşertir ve kendi rengine boyar." diye konuştu.

AA muhabirine açıklamada bulunan Altunay, şunları kaydetti:

"Belediye olarak çadırın oluşumu, standların yapılması ve diğer alanlarla ilgili hertürlü düzeneği yaptık ama onlar da Adıyaman'ın renklerini buraya getirdiler. Özellikle o kültürü buraya taşıdılar, dolayısıyla o iklim burada farklı bir şekilde yer buluyor. Adıyaman deyince de akla çiğ köfte geliyor. Adıyamanlılar çiğ köfteyi her yerde yapıp satıyor ama çiğ köftenin merkezi Sultangazi'de diyebiliriz. Çiğ köftenin en fazla şubesi burada fabrikası buraya çok yakın bir noktada bulunuyor. Dolayısıyla çiğ köfte ikramı bugünden itibaren pazar günü akşamına kadar aralıksız devam edecek. Şu an yaklaşık 3 ton dediler ama daha fazla tonlara ulaşacağına inanıyorum. Çünkü vatandaşlarımız geldikçe burası çiğ köftesiz kalmayacak. Kahta Belediye Başkanımız Abdurrahman Toprak aramızda. O da 3 ton narla geliyor. Bugün nar ikramı da başlıyor."

Altunay, vatandaşların yöresel yiyecekleri ve gelen misafirlerini özlediğini dile getirerek, "Bu tür etkinlikler kardeşliğin pekişmesi bakımından önem arz ediyor. Bir araya gelme, birlikte paylaşmak, bugünleri birlikte idrak etme ve eğlenme hepsi içinde." dedi.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise törende Kahta'ya yaptıkları hizmetleri anlattı.

Açılış konuşmalarının ardından, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Kahta FED Başkanı Ali Yücel, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile Adıyaman dernek yetkilileri tarafından kurdele kesimiyle "Adıyaman Yöresel Günleri" başladı.

Açılış töreninin ardından, Başkan Altunay ve protokol üyeleri, alanda kurulan stantta 2.5 ton çiğ köfteyi vatandaşlara ikram etti. Adıyaman yöresine ait halk oyunları gösterisinin yapıldığı etkinlikte, vatandaşlara çiğ köfte ikramının yanı sıra nar suyu ikram edildi.

Adıyaman Yöresel Günleri, 29 Ekim'e kadar devam edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adıyaman Tanıtım Günleri' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement