Afganistan'ın Bağımsızlık Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Afganistan'ın Bağımsızlık Yıl Dönümü

Afganistan\'ın Bağımsızlık Yıl Dönümü

Başkent Kabil başta olmak üzere, ülkenin değişik kentlerinde İngiliz sömürgesinden, Afganistan’ın kurtuluşunun 95. yıl dönümü, milli oyunlar ve törenlerle kutlandı.

19.08.2014 20:29

Afganistan'ın başkenti Kabil başta olmak üzere, ülkenin değişik kentlerinde İngiliz sömürgesinden, Afganistan'ın kurtulmasının 95. yıl dönümü, milli oyunlar ve törenlerle kutlandı.

Başkent Kabil'in değişik bölgelerinde sivil toplum örgütleri ve gençler tarafından bağımsızlık günün kutlanması için törenler düzenlendi, şiirler okundu ve milli oyunlar sergilendi.

Afganistan'ın bağımsızlık simgesi Darul Aman Sarayı'nda, sivil toplum aktivistler tarafından bağımsızlığın önemi dile getirildi. Sivil toplum aktivisti Rahimullah Popalzai, Afganistan'ın bağımsızlığının elde etmesi için binlerce kişinin hayatını kaybettiğini dile getirerek, bağımsızlığın koruması için şimdiki neslin çaba göstermesi gerektiğini vurguladı.

Afganistan'ın bağımsızlık gününün son dönemlerde gerektiği gibi kutlanmadığını savunan Popalzai, "Vatan annedir, annenin hakları olduğu gibi, vatanın da hakları var üzerimizde, vatanın bağımsızlığın kutlaması vatanın hakkıdır, bunu her birimiz yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Törende, konuşmaların ardından gençler tarafında ülkenin milli oyunu "Attan" yapıldı.

Kabil'in en büyük meydana olan Eidgah Camisi'nin önünde de akşam saatlerinde toplanan gençler, ülkenin bağımsızlığını milli oyun "Attan", danslar ve şarkılarla kutladı.

Afganistan'ın bağımsızlığını Şah Amanullah Han 19 Ağustos 1919'da İngilizlerden elde etti. Bağımsızlığın elde edilmesinin ardından Afganistan başka ülkelerin de işgaline maruz kaldı. Afganistan'da iç karışıklıklar hala devam ediyor. - Kabil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'ın Bağımsızlık Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement