Afrikalı Büyükelçilerle Hıdrellez Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Afrikalı Büyükelçilerle Hıdrellez Kutlaması

Afrikalı Büyükelçilerle Hıdrellez Kutlaması

Aksaray’da hıdrellez Afrika ülkelerinden büyükelçilerin katılımı ile kutlanıyor.

06.05.2014 15:45

Aksaray'da hıdrellez Afrika ülkelerinden büyükelçilerin katılımı ile kutlanıyor.

Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde gerçekleştirilen hıdrellez kutlamalarına, Nijerya Büyükelçisi Ahmet Abdulhamit, Tunus Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Moritanya Müsteşarı Abdullah Oğuz Murat, Sudan Büyükelçisi Osman Eldirdıeri, Uganda Müsteşarı Moses Kasujja, Benin Büyükelçisi Moıse T. Kerekou, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Marcel M. Tshıdımba, Mısır Müsteşarı Husseın El Saharty, Nijerya Müsteşarı Gloria Nkiru İronsi, Afrika Müsteşarı Soad Souleımanı, Güney Sudan Büyükelçisi Sebıt Bullen Kammonde, Raunda Büyükelçisi Caezar C. Kayızarı, Fildişi Sahili Büyükelçisi Madeleıne Atta, Senegal Büyükelçisi Issakha Mbacke, Libya Müsteşarı Mırıam, Kongo Büyükelçisi Marsel Mulumba Thisimba, Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk, Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak Güzelyurt Meydanı'nda yapılan kutlamada konuşma yapan Kongo Büyükelçisi Marsel Mulumba Thisimba, hıdrellez etkinliklerine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu geleneğin çok güzel bir gelenek olduğunu söyledi. Aksaray'ı çok beğendiğini söyleyen Thisimba, Aksaray'ın diğer geleneklerini de görmek istediğini söyledi.

Güzelyurt Kaymakamı Mustafa Duruk ise, " Hıdrellez, Hazreti Hızır ile İlyas peygamberin yılda bir defa bir araya geldikleri gün olarak kabul edilir. ve bugün kışın sonu, yazın başlangıcı, karanlıktan aydınlığa çıkışın günüdür. Hıdrellez bolluğun, bereketin sembolüdür ve bugün kardeşliğe, beraberliğe ve aydınlık güzel günler adına dileklerde bulunulur. İyiliğin, adaletin ve kardeşliğin en önemli göstergelerinden biri olan bu hıdrellez gününde amacına uygun olarak Güzelyurt'umuza ve Afrika ülkelerindeki bütün kardeşlerimize barış, huzur ve aydınlık yarınlar diliyorum" şeklinde konuştu.

Ardından Afrikalı büyükelçi ve misafirlere mehteran takımı gösterisi yapıldı. Daha sonra ise Manastır Vadisi'nde çeşitli eğlence programları ile hıdrellez kutlamaları devam etti. Buradaki programda Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve Afrikalı büyükelçiler halay çekti. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afrikalı Büyükelçilerle Hıdrellez Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement