Afrikalı Üniversite Öğrencileri İslam'ı Seçti - Son Dakika
Güncel

Afrikalı Üniversite Öğrencileri İslam'ı Seçti

Afrikalı Üniversite Öğrencileri İslam\'ı Seçti

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde eğitim gören Batı Afrika ülkelerinden Gine Bissau Cumhuriyeti vatandaşı İaia İnjai ile Rolando Seno Melaco, İslam'ı seçti.

23.12.2015 17:44

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde eğitim gören Batı Afrika ülkelerinden Gine Bissau Cumhuriyeti vatandaşı İaia İnjai ile Rolando Seno Melaco, İslam'ı seçti. Denizli Müftülüğü'nde düzenlenen törenle Hıristiyanlıktan Müslümanlığa geçen İnjai, 'Yahya', arkadaşı Melaco ise 'Ahmet' ismini aldı.

Pamukkale Üniversitesi'nde öğrenim gören, Gine Bissau Cumhuriyeti vatandaşı İaia İnjai ve arkadaşı Rolanda Seno Melaco, Denizli Müftülüğü'ne başvurarak Müslüman olmak istediklerini söyledi. Denizli Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreni ile İnjai ve Melaco kelime-i şehadet getirip Müslüman oldu. İhtida törenini Denizli Müftüsü Mehmet Aşık gerçekleştirirken, Ulu Cami İmamı Ahmet Sarıkaya ile Konyalıoğlu Camisi İmamı Ali Sürücüoğlu şahitlik yaptı.

Afrikalı iki üniversite öğrencisi, yaptıkları araştırmalar ve incelemeler sonucu İslam dinini seçtiklerini ve Müslüman olmaya karar verdiklerini belirtirken, İnjai 'Yahya', Melaco ise 'Ahmet' ismini aldı. Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, iki öğrenciye İhtida Belgeleri'ni verdi, Kuran-ı Kerim hediye etti. Aşık, "Pamukkale Üniversitesi'nde öğrenim gören iki kardeşimiz yaptıkları araştırma sonucu kendi istekleriyle Müslüman olmayı seçmişlerdir. İslam dininin güzelliklerini ve farklılığını görerek kimsenin etkisi altında kalmadan İslamiyeti seçtiği için iki gencimizi tebrik ediyorum" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afrikalı Üniversite Öğrencileri İslam'ı Seçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement