Ağrı Valiliği, Gösteri Yürüyüşü ve Protesto Eylemlerini Yasakladı - Son Dakika
Güncel

Ağrı Valiliği, Gösteri Yürüyüşü ve Protesto Eylemlerini Yasakladı

Ağrı Valiliği, Gösteri Yürüyüşü ve Protesto Eylemlerini Yasakladı

Ağrı Valiliği, saldırı olaylarının önüne geçmek ve halkın güvenliğini sağlamak amacıyla gösteri yürüyüşü, açık ve kapalı yer toplantıları ile her türlü protesto eyleminin 4 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Yasaklama, 19 Mayıs günü saat 23.59'a kadar geçerli olacak.

16.05.2024 20:23

Ağrı Valiliği, gösteri yürüyüşü, açık ve kapalı yer toplantıları ile her türlü protesto eyleminin 4 gün süreyle yasaklandığı duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, saldırı olaylarının önüne geçmek, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu bağlamda milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması amacıyla bazı kararlar alındığı kaydedildi.

Ağrı ili coğrafi sınırları içerisinde, bu geceden itibaren 19 Mayıs günü saat 23.59'a kadar Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu" hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının yasaklandığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler, dini ve milli bayramlar hariç olmak üzere, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetlerinde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklanmasına karar verilmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı Valiliği, Gösteri Yürüyüşü ve Protesto Eylemlerini Yasakladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement