Ağrı'daki Kadına Şiddet İddiası Davası - Son Dakika
Güncel

Ağrı'daki Kadına Şiddet İddiası Davası

Ağrı\'daki Kadına Şiddet İddiası Davası

Ağrı'da şiddet gördüğü iddiasıyla tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Melek Karaaslan'ın ölümüne sebep oldukları iddia edilen eşi, kayınpederi ve kayınvalidesinin yargılanmasına devam edildi.

21.11.2013 16:50

Ağrı'da şiddet gördüğü iddiasıyla tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Melek Karaaslan'ın ölümüne sebep oldukları iddia edilen eşi, kayınpederi ve kayınvalidesinin yargılanmasına devam edildi.

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın yedinci duruşmasına, tutuksuz sanıklar Melek Karaaslan'ın eşi Ferdi Karaaslan, kayınpederi Kutbettin Karaaslan, kayınvalidesi Naciye Karaaslan katılmadı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın da müdahil olduğu duruşmada, Melek Karaaslan'ın annesi Hanım Levent, babası Kasım Levent ve erkek kardeşi Reis Levent ile avukatları hazır bulundu.

Baba Levent savunmasında, kızının ölümüne sebep olan Karaaslan ailesinden şikayetçi olduğunu belirterek, "Ben kızımı öldürenlerden şikayetçiyim. Biz polislerle birlikte gidip kızımı o evden aldık" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına duruşmaya katılan avukat Nur Yılmazlar ise sanıkların Melek Karaaslan'ı tuvalete kapatarak, bakımını yapmadıklarını, ölüme terk ettiklerini, eziyet çektirilerek canavarca bir hisle suç işlediklerini savunarak, " Bu kişilere verilecek ceza, Türk Ceza Kanunu'nun 83. maddesinden hüküm kurulacaksa o zaman bu maddenin ağırlaştırılmış hükümlerinin uygulanmasını talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme başkanı Hatice Özcan da bir önceki duruşmadaki mütalaada sanık Ferdi Karaaslan'ın eşine karşı hükümlülüğünü yerine getirmediği ve ihmalkarlığı nedeniyle 20 ile 25 yıl, kayınpederi ve kanınvalidesinin de Melek'in durumunu gördükleri halde hergangi bir müdahalede bulunmadıklarından dolayı 20 ile 25 yıl, Melek'in babası Kasım Levent'in de durumu bildiği halde olaya müdahale etmemesinden dolayı 1 ila 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmalarının istendiğini belirtti.

Özcan, heyet değişikliği nedeniyle dosyanın incelemeye alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Ağrı'nın Hamur ilçesinde 24 yaşındaki Melek Karaaslan, eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmış, 26 Temmuz 2012 tarihinde hayatını kaybetmişti. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı'daki Kadına Şiddet İddiası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement