Ailelerin Son Umudu Bu Adres - Son Dakika
Güncel

Ailelerin Son Umudu Bu Adres

Ailelerin Son Umudu Bu Adres

Viranşehir'de SODES kapsamında hayata geçirilen "Maddeyi atalım, hayatı tadalım" projesi yüzlerce uyuşturucu bağımlısı gence umut kapısı oldu.

08.08.2014 11:06

2012 yılında SODES projeleri kapsamında "Maddeyi atalım; hayatı tadalım" adı altında başlatılan proje çerçevesinde Viranşehir'in merkezde atıl halde bulunan bir sağlık ocağı binası yaklaşık 100 bin liralık onarım çalışması yapılarak rehabilitasyon merkezi haline dönüştürüldü. Viranşehir kaymakamı Muammer Lütfi Kotan ve Viranşehir Devlet Hastanesi Baştabibi Ahmet Sert Kaya'nın da desteğiyle çalışmalarını sürdüren madde bağımlıları rehabilitasyon merkezi, şimdiden yüzlerce gence umut ışığı oldu.

Rehabilitasyon merkezinin müdürlüğünü yürüten Salih Çetin, "30 ila 45 günlük uygulanan tedaviler neticesinde yüzlerce genci ailelerine mutlu bir şekilde gönderiyoruz. bu rehabilitasyon merkezinde uygulanan ilaçlar ve dini içerikli sohbetler neticesinde, burada tedavi gören gençler hem tedavi oluyorlar, hem de topluma faydalı ve dini bütün bir birey haline geliyorlar" dedi.

Viranşehir de uyuşturucu bağımlılarına yönelik açılan rehabilitasyon merkezinde gönüllü olarak çalışan onlarca dernek üyelerine Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde görevli psikiyatri uzmanı doktor Mehmet kemal Dumlu, Viranşehir Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Bahattin Yalçın ve Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nde din kültürü öğretmeni olarak çalışan Furkan Acun da destek veriyor.

AMAÇ BAĞIMLILIĞA SON VERMEK

Toplum yararına çalışan dernek gönüllüleri hiçbir maddi beklenti içinde olmadıklarını ifade etti. Dernek Başkanı Mahmut Çiftçi konu ile ilgili değerlendirmesinde, "Burada tedavi olan gençleri uyuşturucu illetinden kurtararak, Allah korkusu kalplerine koyabilirsek, bizim en büyük kazancımız bu olur" dedi.

Zararlı alışkanlıklara bulaşmış gençlere umut ışığı olan bu rehabilitasyon merkezi, tedavi için gelen madde bağımlısı gençlerin öncelikle tedaviyi kabul etmesinin ön şart olduğunu belirtiyor. Merkezde ayrıca tüm masraflar dernek tarafından karşılanmak üzere geziler, piknik programları haftalık veya aylık düzenleniyor. Ayrıca merkezde sosyal alan olarak satranç turnuvaları, bilgisayar odası, ebru sanatı, dini içerikli sine vizyon gösterileri, tedaviye gelen gençlere sunuluyor.

Türkiye'nin değişik illerinden gelerek çocuklarını tedavi ettiren çoğu aile de yetkililerin gönüllü davranışının birçok kuruma örnek olacağını belirtiyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ailelerin Son Umudu Bu Adres - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement