AK Parti'li Güzel Kilisedeki Ayini İzledi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Güzel Kilisedeki Ayini İzledi

AK Parti\'li Güzel Kilisedeki Ayini İzledi

Ankara'nın Altındağ İlçesi'ne bağlı Ulus semtinde bulunan Azize Teraza Ermeni Kilisesi'nde yapılan ayini, AK Parti Milletvekili Ülker Güzel ile Çankaya ilçe yöneticileri de izledi.

10.02.2013 14:24

Ankara'nın Altındağ İlçesi'ne bağlı Ulus semtinde bulunan Azize Teraza Ermeni Kilisesi'nde yapılan ayini, AK Parti Milletvekili Ülker Güzel ile Çankaya ilçe yöneticileri de izledi.

Çıkrıkçılar Yokuşu'nda bulunan kilisede yapılan ayin öncesi yapılan sohbete Ankara Milletvekili Ülker Güzel, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, başkan yardımcıları İdris Aydın ile Abbas Barış da katıldı. Kilise rahibi Alexis Dogucet, pazar ayini öncesi özel odada dinler arası dayanışma konusunda sohbet yaptıktan sonra ayinin yapıldığı ikinci kattaki bölüme geçildi. Katılımcılar, bir bölümü Türkçe yapılan ayini oturdukları ön sırada izlemekle yetindi.

Ak Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, ayin sonrası yaptığı kısa açıklamada, Türkiye'de yaşayan insanların hangi din ve inançtan olursa olsun rahatlıkla ve huzur içinde ibadetlerini yapabilmeleri bizi sevindiriyor" dedi. Ak Parti'li siyasetcilerin kiliseyi ziyaret etmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Kilise yetkilleri ise, çevre düzenlemesi yapan belediye yetkililerine de teşekkür etti. Tüm dünyada dinler arası dayanışmanın her geçen gün biraz daha önem kazandığını vurgulayan AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel de bu tür girişimleri sürdüreceklerini belirtirken, her inancın saygın bir tarafı olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

"Hepimizin inançlara saygı göstermesi gerekir. Bunu eğitim yolu ile genç nesillere aktarmasını sağlamak, bence doğru olan çalışmalardır. Bu işbirliğimizi daha refah, daha huzurlu bir kardeşlik ortamına sürükleyeceğine inanıyorum. Önümüzdeki yüz yılın kardelik yüz yılı olması, birlikteliğimizin desteklenmesi gerektiğini, birbirimize karşı saygının ve güvenin topluma yerleşmesi gerektiğini düşünüyorum." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Güzel Kilisedeki Ayini İzledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement