AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları ile anne ve babaları, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında gazi olanların, harp malullerinin, vazife...

12.02.2013 13:47

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları ile anne ve babaları, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında gazi olanların, harp malullerinin, vazife malullerinin, muharip gazilerin çocukları ve anne babalarının da toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını bildirdi.

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Erdoğan, çeşitli kesimlere yönelik müjdeler verdi. Toplu taşımadan ücretsiz yararlanma konusunda farklı uygulamalara işaret eden Erdoğan, dün Bakanlar Kurulu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in hazırladığı sunumu değerlendirdiklerini, müzakeresini yaptıklarını ve yeni düzenleme için karar aldıklarını bildirdi.

Buna göre, vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları ile anne babaları, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında gazi olanların, harp malullerinin, vazife malullerinin, muharip gazilerin çocukları anne ve babalarının da artık toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını bildirdi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Demir Yolları'nın şehir içi ve şehirler arası, Deniz yollarının şehir içi ve şehirler arası hatlarından, belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarından bu vatandaşların ücret ödemeden seyahat edebilecekler. Kapsamı sadece bu vatandaşlarımızla sınırlı tutmuyoruz. Engelli kardeşlerimiz aynı şekilde Demir Yolları'nın şehir içi ve şehirler arası, deniz yollarının şehir içi ve şehirler arası hatlarından, belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarından ücretsiz seyahat edebilecekler. Engelli kardeşlerimiz aynı şekilde, Devlet Demiryolları'nın şehir içi ve şehirler arası hatlarında, deniz yollarının şehir içi ve şehirler arası hatlarında, belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat edebilecekler. Buraya bir farklılık daha getiriyoruz, ağır engelli kardeşlerimizin yanında bir de refakatçi bu hizmetten istifade edebilecek. Bitmedi. Geliyorum yaşlı vatandaşlarımıza... 65 yaş üstü vatandaşlarımız, Devlet Demiryolları'nın şehir içi hatlarında deniz yollarının şehir içi hatlarında, belediyelerin şehir içi toplu taşıma hatlarında Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edebilecek. Yani belediyeler arasındaki farkı ortadan kaldırıyor, tüm Türkiye'de yaşlılarımıza ücretsiz seyahat imkanı getiriyoruz. Saat uygulaması yok, onu kaldırıyoruz. Dileyen, dilediği saatte bu hizmetten yararlanacak. 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, Devlet Demiryolları ve deniz yollarının şehirler arası hatlarında ise yüzde 50 indirimle seyahat edebilecekler. Bugüne kadar yüzde 20 gibi bir uygulama vardı, bunu yüzde 50'ye çıkardık. Dostlar, kardeşler, akrabalar, dede ile torun, nine ile torun arasında ulaşım engelini artık kaldırıyor, bu şekilde sevenleri birbiriyle buluşturuyoruz. Bu bizim boynumuzu borcu, sosyal devlet olmanım gereğidir. Bu imkanlar şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ve yakınları, engelli kardeşlerimiz, yaşlı amcalarımız, teyzelerimiz için annelerin ak sütü kadar helal bir uygulamadır. Bu imkanlardan yararlanacaklara hayırlı olmasını diliyorum. Tabii muhalif anlayışlar, zihniyetler yine konuşacaklardır. Değerli kardeşlerim yolcu yolunda gerek. Hiç kafanıza takmayın, biz işimizi biliyoruz. Dünyada, özellikle de Eurozone bölgesinde bu denli sıkıntıların yaşandığı dönemde işte Türkiye'nin uygulamaları bu, onlar bunları yapmıyor. Oralarda bunlar yok. Farkımız burada."

(Sürecek)

Muhabir: Melda Çetiner

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement