Akçakale'de 5 bin ağaç dikildi - Son Dakika
Güncel

Akçakale'de 5 bin ağaç dikildi

Akçakale\'de 5 bin ağaç dikildi

Akçakale Kaymakamlığı ve İlçe İşletme Şefliği tarafından ilçe merkezinde 5 bin ağaç fidesi dikildi.

14.11.2014 12:47

Akçakale'de yerel yönetim, ağaçlandırma alanlarının daha da genişletilmesi amacıyla çalışma başlattı.

Akçakale Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre, ilçedeki Adnan Menderes Okulunda gerçekleşen ağaç fidesi dikimine Akçakale Kaymakam Eyüp Fırat, İlçe işletme şefi adına Halil Kahraman, İlçe Milli Eğitimi Şube Müdürü Şevki Dengiz, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Akçakale Kaymakamlığı ve İl Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan projede ilçeye çam, akasya, iğde, çınar ve mavi serviden oluşan şimdiye kadar toplamda 5 bin ağaç fidesi tören ile dikildi ve ücretsiz olarak ilçe halkına dağıtıldı. Akçakale ilçesine 2012'de 156 bin, 2013'te, 339 bin, 2014 yılında ise 5 bin ağaç fidesiyle birlikte şimdiye kadar yaklaşık 500 bin fidenin dikildiği kaydedildi.

Kaymakam Fırat, "Özelikle Şanlıurfa'mızın temel sıkıntılarından biri olan ağaçsızlık problemini çözebilme adına geçen yıl Şanlıurfa İl Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanyaya hızlı bir giriş yapmıştık. 2012 ve 2013 yılında toplam 495 bin ağaç fidesi dağıttık ve diktik. Devlet kurumları, sivil toplumlar, sivil inisiyatif ve Akçakaleli hem şehirlilerimiz bu projeye sahip çıktılar. Herkes elinden geldiğince ağaçlandırma konusunda gayret sarf etti. Bu yıl da büyük bir oranda geri dönüş aldık. Çok az firemiz oldu. Bu yılda inşallah hedefimiz 500 bin idi ama inşallah 600 bini de bulacağız" diye konuştu. Kaymakam Fırat "Amacımız çocuklarımıza ağacı ve yeşili sevdirmek hem de yaşadığımız bölgeyi bol ağaçlı bir yere çevirmeye gayreti içerisindeyiz. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Akçakale'de 5 bin ağaç dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement