Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi'ne yapılacak olan atık su arıtma tesisin mahallenin hemen dışında bulunan çam ağaçlı alana yapılacak olması ve çam ağaçlarının sökülmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, çalışmaların durdurulması için Manisa Bölge İdare Mahkemesine başvurmaya hazırlanıyor.
Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Akgedik Mahallesi'ne yapılan konutların geçici arıtma tesisinin yapılacağı alandaki çam ağaçlarının sökülmesi nedeniyle 26 Temmuz günü yaşanan gerginlik sonrası mahalle sakinleri hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyor. Yüklenici firmaya ait iş makineleri çam ağaçlarının söküldüğü alanda kazı çalışmalarına başlarken, duruma tepki gösteren mahalle sakinleri toplanarak basın açıklaması yaptı. Yaklaşık 100 mahalle sakini Yunusemre Belediyesinden çalışmaların bir an önce durdurulması ve uzlaşma yoluna gidilmesini talep etti. Mahalle sakinlerinden Rıza Hasgökçen, mahallede keşif yapılacağını ve hukuki yollara başvuracaklarını belirterek, "Biz fosseptik çukurunun oraya yapılmasına karşı çıktık. Buna alternatif olarak daha geniş bir alan göstermemize rağmen bu alanda ısrar ettiler. Biz bun fosseptik çukurunun olduğu yeri ağaçlandırdık. Aynı zamanda yolumuzu kapatmak istediler. Mezarlığa çok yakın. Köyümüz de fosseptik çukuruna 20 metre mesafede oturanlar var. Biz bu alanı daha aşağıda 3 dönüm yer gösterdik. Oraya kaydırılmasının ve bu fosseptik çukurunun etrafında artezyenlerimiz olduğunu, buradan çıkan suyun oraya karışabileceğini, biz o suyu içiyoruz. Bu konuda aramızda uyuşmazlık çıktı. Kaymakamımız geldi aracı oldu. Makamına gittik. Makamında belediye başkan yardımcısıyla ve harita müdürüyle karşılıklı muhtarımızla beraber gittik konuyu tekrar inceledik. Anlaşamadık. Bize hukuki yol göründü. Köyümüzde toplantı yaptık. Köyümüzde mahalle olduğumuz için, defterimiz olmadığı için köy halkıyla dayanışma içerisinde para topladık. Buralara keşif harcı yatırılacak. O parayı topladık. Muhtarımızı da ikna ettik. Muhtarımız köyümüz adına dava açtı. Burada sayın Mehmet Çerçi, köyümüzden bir kaç kişiyle anlaştığına dair açıklama yaptı. Köyümüzde hiç bir savunma hakkı yok. Köyümüz anlaşmış değil. Bizim hukuki sürecimiz yeni başlıyor" dedi.
Uzlaşma içerisinde sorunun çözülmesini beklediklerini sözlerine ekleyen Hasgökçen, "Bir inatlaşma değil, uzlaşma istiyoruz. Uzlaşmaya yanaşmadılar. Hukuk diyorlar. Avukatlarımız gelsin. Hukuki bir anlaşma yapalım. 'Bize güvenin' diyorlar" diye konuştu.
Akgedik Mahallesi'nde oturanların tapusunu bulunmadığını ifade eden mahalle sakinlerinden Mehmet Uysal ise çiftçilikle geçindiklerini kendilerine bir yer gösterilmediğini savunarak, "Bizim zaten traktörlerimiz var. Yer göstermediler sonra bizi buradan çıkarmak istiyorlar. Fosseptik çukurunu da orada istemiyoruz. Söksünler bir çam ağacını diksinler bakalım yeşil olacak mı? Denemesi bedava. Biz yıllardan beri bu ağaç işini yapıyoruz. Bir tane kökleyelim diksin bakalım hemen yeşil olacak mı?" dedi.
Mahalle sakinlerinden 67 yaşındaki Hacer Uysal ise mahallelerine arıtma tesisi yapımı istemediklerini ve tek istediklerinin tapu olduğunu söyledi.
Mahalle sakinleri şimdi çalışmaların durdurulması için Manisa Bölge İdare Mahkemesine başvurmaya hazırlanıyor. Öte yandan yüklenici firmaya ait iş makineleri çam ağaçlarının söküldüğü alanda kazı çalışmalarına başlarken alana, 'Şantiye Alanına Girmek Yasak ve Tehlikelidir' levhası asıldı. - MANİSA
Son Dakika › Güncel › Akgedikliler Mahkemeye Başvuracak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?