'Âkil Adamı' Ali Mazrui'den ŞEHİR'e Özel Konferans - Son Dakika
Güncel

'Âkil Adamı' Ali Mazrui'den ŞEHİR'e Özel Konferans

\'Âkil Adamı\' Ali Mazrui\'den ŞEHİR\'e Özel Konferans

Ali Mazrui, konferans vermek üzere 15 Nisan tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi'nde olacak.

10.04.2013 15:27

Yaşayan en başarılı 100 halk entelektüeli arasında gösterilen ve Afrika'da İslam kültürü ve demokrasi çalışmaları alanında akla gelen ilk isimlerden olan Ali Mazrui, "Küresel Politikalarda Adalet Arayışı ve Türkiye Afrika Ortaklığı" konferansını vermek üzere 15 Nisan 2013 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi'nde olacak.

British Journal ve PROSPECT (Londra) tarafından yaşayan en başarılı 100 halk entelektüeli arasında gösterilen Ali Mazrui'nin entelektüel katkılarını kutlamak amacıyla başta Birnghamton Üniversitesi, görev yaptığı Cornell Üniversitesi, Kenya ve Uganda gibi dünyanın birçok ülkesinde de etkinlikler düzenleniyor. 80'inci doğum ve 50'nci akademik yılını kutlamak amacıyla Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü davetiyle 12-17 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da bulunacak olan Mazrui, "Küresel Politikalarda Adalet Arayışı ve Türkiye Afrika Ortaklığı" başlıklı konferansıyla 15 Nisan 2013 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi'nde olacak. İstanbul Şehir Üniversitesi 'ŞEHİR Konuşmaları' programı kapsamında saat 15.00'de başlayacak konferans herkese açık olacak.

Fikirleri referans alınan, sürekli üreten bir bilim insanı

Ali Mazrui, 50 yıllık akademik hayatında 30'dan fazla kitap ve yüzlerce makale yayınladı. BBC'de yayınlanan ve en çok bilinen eseri Afrikalılar: Üçlü Miras belgesel serisiyle; Afrika'nın İslami, yerli ve batılı geleneklerine, sömürgeciliğin etkilerini atlamadan eleştirel bir tonda yaklaştı. Bugün hala Afrika politikaları, etnik kimlik, ötekileştirme, uluslararası politik kültür, politik İslam, diaspora gibi konularda referansına başvurulan en önemli akademisyenlerden biri olarak gösterilmektedir. Afrika devlet başkanlarının görüş aldığı akademisyen, Nelson Mandela, Malcolm X, Luis Farkhan, ve Muhammed Ali gibi siyasi ve toplumsal anlamda önemli kişilerle yakınlığıyla tanınıyor.

Mazrui'nin dünya üniversitelerinde de önemli katkıları bulunuyor. New York Binghamton Üniversitesi'nde Albert Schweitzer Pforesörü, Küresel Kültürel Çalışmalar Enstitüsü Direktörü, aynı üniversitenin Siyasi Bilimler, Afrika Çalışmaları, Felsefe Yorumlama ve Kültür Bölümü'nde profesörü unvanlarına sahiptir. Aynı zamanda Kenya, Jomo Kenyatta Üniversitesi Rektörü, Nijerya Jos Üniversitesi; Fahri Albert Luthuli Profesörü ve New York Cornell Üniversitesi Afrika Çalışmaları Kıdemli Profesörü ve Fahri Andrew D. White Profesörü olarak görev yapmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Âkil Adamı' Ali Mazrui'den ŞEHİR'e Özel Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement