Akil İnsan Can: Devleti Bu Kadar Abartmayın (2) - Son Dakika
Güncel

Akil İnsan Can: Devleti Bu Kadar Abartmayın (2)

Akil İnsan Can: Devleti Bu Kadar Abartmayın (2)

Akil İNSAN CAN.Gazeteci- Yazar Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantının ardından Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi'ni...

13.04.2013 16:51

Akil İNSAN CAN: DEVLETİ BU KADAR ABARTMAYIN (2)

GAZİLERDEN, AKİL İNSANLARA TEPKİ

Gazeteci- Yazar Ahmet Taşgetiren başkanlığındaki Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu, sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantının ardından Türkiye Harp Malulü Gazileri, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şubesi'ni ziyaret etti.

Dernek Başkanı Mustafa Işık, şehit aileleri ve gazilerin, Akil İnsan Heyeti ile görüşme yapılmasını istemediğini ancak, konunun başka bir yerlere çekilmemesi için heyetin ziyaretini kabul ettiklerini belirtti. Şehit ailesi ve gazilerin barış sürecinde tek kalın çizgisinin olduğunu vurgulayan Işık, "Eli kanlı bebek katilinin kesinlikle muhatap alınmamasıydı" dedi. Işık, bu süreçte ne düşünüldüğünü, akil ihsan heyetinin görevinin ne olduğu öğrenmek istediklerini vurgulayarak, "Buraya gelen muhalefet ve iktidar milletvekillerimizden bilgi alamadık ve bilmiyorlar" dedi.

Mustafa Işık, heyette birer şehit ailesi ve gazinin olmamasını da eleştirdi. Şehit ve gaziler olarak aydınlatılmalarını istedikleri konular olduğunu belirten Işık, şunları söyledi:

"Misakı milli sınırları mı, değişecek? Devletin üniter yapısı mı bozulacak. Genel 'af' mı çıkacak. Ev hapsi mi verilecek. Biz bu süreçte otomatikman bilgilendirilmediğimiz için karşıyız. Eli kanlı terör örgütü başı muhatap alınıyorsa, onların siyasi hedefleri ve düşünceleri uygulanmaya çalışılıyorsa, burada şehit aileleri ve gazilerin destek vermesi mümkün değil. Terör bitsin diye herkes istiyor. Bunun bedeli ne olacak? Bir bedel ödenecek. Milyar dolar geliri olan bir örgüt diyoruz. Uyuşturucu, silah, mazot, sigara kaçakçılığı var. Neyin bedeli karşılığında bırakıp gidecek. Ne vereceğiz. Canı yanan ve damdan düşen bizleriz. Bunu terör mağdurları bilmek istiyor. Bunu sizin bildiğinizi de düşünemiyoruz."

Ahmet Taşgetiren de "Bu çocuklar bizim canımızın parçası. Hiçbir hukukunun çiğnenmesine gönlümüz el vermez. Buraya geldik ve sizin mesajınızı taşımış oluyoruz. Derneğin kaygı ve hassasiyetleri kamuoyuna taşınmış oluyor" dedi.

Taşgetiren, silah bırakmanın bir karşılığının olmadığını ve silaha sarılmanın meşru gerekçesinin bulunmadığını söyledi.

"BİZİ TERÖRİSTLERLE AYNI TERAZİYE KOYMAYIN"

Ziyaret sırasında söz alan heyet sekreteri Cemal Uşşak, ise "Bu dernek ve tablo içinde duygulanmamak mümkün değil. Kaç bin civarında şehidimiz var. Her bir ilimizde benzer kurumumuz var. 40 bine yakın şehidimiz var. 30 bin civarında Kürt vatandaşlarımızın çocuklarını, ailelerini de isteyerek dağa gönderdiklerini söylemek mümkün değil. Benzer acıları onların da hissettiğini nazara alarak neden silahın sonu" diye açıklama yaparken, gazi Süleyman Ege, tepki gösterdi. Ege, "Bizi teröristlerle aynı teraziye koymayın. Adam eline silah almış vatandaşa karşı kurşun sıkıyor. Beşikteki bebeğe kurşun sıkıyorsa, bizi aynı kefeye koymayın" dedi.

İŞÇİ PARTİSİNDEN PROTESTO

Akil İnsan Heyeti, ziyaretin ardından tekrar otele geçerek yeniden toplantısını sürdürdü. Bu sırada toplantının gerçekleştiği otelin önünde bekleyen İşçi Partisi bir grup ise, "Bölünme Anayasası'nı Yaptırmayacağız! Türkiye'yi böldürmeyeceğiz. Türk milletinin ayakları altında kalacaksınız' yazılı pankart asarak tepki gösterdi. Grup ardından sessizce dağıldı.

MKY,HD(İA/AAA) - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsan Can: Devleti Bu Kadar Abartmayın (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement