Akil İnsanlara Sivas'ta "Düdüklü" Protesto - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlara Sivas'ta "Düdüklü" Protesto

Akil İnsanlara Sivas\'ta "Düdüklü" Protesto

Akil İnsanlar İç Anadolu Bölge Heyeti Sivas'ta bir grup tarafından protesto edildi.

05.05.2013 14:11

Akil İnsanlar İç Anadolu Bölge Heyeti Sivas'ta bir grup tarafından protesto edildi.

Başkanlığını Ahmet Taşgetiren'in yaptığı, Doğu Ergil, Erol Gölca Cemalettin Can, Hilal Kaplan, Cemal Uşşak, Vahap Coşkun ve Beril Dedeoğlu'ndan oluşan heyet Sivas'ta bir grup tarafından sivil toplum örgütleri ile yapılan görüşmeler sırasında dışarıda protesto edildi. Ellerinde Türk bayrakları ve düdüklerle otelin önüne gelen grup uzun süre Akil İnsanları protesto etti. Emniyet ekipleri otelin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alırken, protesto eden grup Akil İnsanlar ile görüşmek istedi.

Emniyet mensupları ile görüşen grup birkaç sorularının olduğunu bu sorularına cevap almak istediklerini belirtti. Emniyet mensuplarının bunun mümkün olmadığını söyleyince grup düdük çalarak protestolarına yoğun bir şekilde devam etti. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan, Akil İnsanlar heyeti basın mensuplarıyla yapılan görüşmelerin ardından, kentteki bir otelde Sivas'ta bulunan sivil toplum örgütleri toplantıda ile bir araya geldi. Heyet toplantıda sivil toplum örgütlerinin sorularını cevaplandırdı.

Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren sivil toplum örgütleri ile yapılan toplantıda yaptığı açıklamada, "Türkiye adına belki çok genel anlamda normalleşme yaşadığımız süreci ifade edilebilir. Dedik ki çok farklı yönlerde sürecin beslenmesi gerekiyor bizlere de adına Akil İnsanlar vs. dediler bunu her toplantıda tartışıyoruz. Biz akil insanlar olarak kendimizi takdim etmiyoruz diyerek baştan söylüyoruz.

Biz bir iletişim heyetiyiz, diyalog heyetiyiz paylaşma heyetiyiz yani sizlerin içinden çıkmış sizlerin her birisinizde davet edildiğiniz durumda çok rahatlıkla baş, göz üzerine diyebileceğiniz yani Cumhurbaşkanı sizi çağırsa, Başbakan sizi çağırsa şu kanın durması için sizden elinizi uzatmanızı istiyoruz dese ben bu salondaki herhangi bir insanımızın böyle bir şeyde asla rol almam diyeceğini düşünmüyorum" dedi.

Toplantının sonunda Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren, Madımak, Başbağlar ve şehitler için Kuran-ı Kerim okudu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlara Sivas'ta 'Düdüklü' Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement