Akkuş Ailesi, İkizleri İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Akkuş Ailesi, İkizleri İçin Yardım Bekliyor

Akkuş Ailesi, İkizleri İçin Yardım Bekliyor

Van'ın Muradiye ilçesinde yaşayan Akkuş ailesi, biri kısmen, diğeri ise tamamen görmeyen 20 aylık ikizleri için yardım bekliyor.

10.05.2013 14:46  Güncelleme: 14:48

Van'ın Muradiye İlçesi'nde yaşayan Akkuş ailesi, 7 aylık dünyaya gelen ve biri kısmen, diğeri ise tamamen görmeyen 20 aylık ikizleri için yardım bekliyor. Anne Güler Akkuş, ikizlerinin yaklaşık 40 gün kuvözde kaldığını, bu süre içerisinde bebeklerini gözlerinin zarar gördüğünü ileri sürdü. Anne Güler, ikizlerden Emir'in tedavisinin sürdüğünü, Emre'yi ise tedaviye götürecek paralarının olmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Muradiye'nin Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan Güler Akkuş, Van'daki bir özel hastanede 20 Ağustos 2012'de sezeryenle erken ikiz doğum yaptı. 7 aylık dünyaya gelen Emir ve Emre adlı verilen ikizler, kuvöze alındı ve 28 Eylül'e kadar da burada tedavi altında tutuldu. Anne Akkuş, bu süre zarfında bebeklerin gözleri korunmadan oksijen tedavisi uygulandığını, bunun da ikizlerin gözlerine zarar verdiğini ileri sürdü. Anne Akkuş, Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ikizlerden Emir'in gözlerinin 4'üncü evrede olduğunu için tedaviye alındığını, yapılan tedavini ardından gözlük kulanmaya başladığını ve kısmen gördüğünü belirtti.

ÖZEL HASTANEYE SEVK ETTİLER

Emre'nin ise gözlerinin 5 evreye kadar ilerlediğini bu hastanede tetavisinin yapılamadığını ve doktorların kendilerini Dünya Göz Hastanesi'ne sevk ettiklerini anlattı. Emre'nin de ışığa tepki verdiğini, tedaviye başlanabilineceği, ancak bu hastanenin yeşil kartlılara bakmadığını söyledi. Emre'nin düşük sevyelerde de olsa görebilmesinin mümkün olduğunu anlatan Anne Akkuş, "Malesef Dünya Göz Hastanesi'ne gidecek maddi imkanımız yok. Yetkililerin bize yardım etmesini istiyoruz. Bugüne kadar Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfın'dan gidiş gelişlerimizi karşıladı. Ancak imkanlarımızla Emre'nin tedavisini yaptıramayız" dedi.

İnşaatlarda mevsimlik işçi olarak çalışan ve ikizlerin dışında 5 çocuğunun daha olduğunu anlatan baba Murat Akkuş ise, bebeklerini bu durumda olmasının kendilerine büyük bir üzüntü yaşattığını ifade etti. Düzenli bir içi olmadığı için ekonomik zorluk da yaşadıklarını anlatan baba Akkuş, ikizleri için yardım bekliyor. - Van/ Muradiye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akkuş Ailesi, İkizleri İçin Yardım Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement