Akmek'in 4. Genel Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Akmek'in 4. Genel Sergisi Açıldı

Akmek\'in 4. Genel Sergisi Açıldı

Kepez Belediyesi'nin ücretsiz bir eğitim hizmeti olan ve ev hanımlarının sosyalleşmesine katkıda bulunan AKMEK'in, "Narin eller, nadir işler" adı verilen yıl sonu 4. genel sergisi, Başkan Hakan Tütüncü'nün katıldığı törenle açıldı.

19.06.2013 11:48

Kepez Antalya Meslek Eğitim Kursları (AKMEK)'in, 2012 -2013 eğitim-öğretim dönemi sona erdi. AKMEK'in 7 ayrı merkezde açtığı meslek ve sanat kurslarından bu dönem 5 bine yakın Kepezli mezun oldu.

Mezun olan kursiyerler, bir yıl boyunca el emeği-göz nuru ve sevgiyle ürettikleri sanatsal çalışmalarını düzenlenen genel sergide tanıttı.

Geçtiğimiz haftalarda 5 ayrı şubesinin yıl sonu sergileri açılan AKMEK, eğitim-öğretim döneminin finalini genel sergi ile yaptı.

-22 bin kişiye meslek ve sanat eğitimi

"Narin eller, nadir işler" adı verilen yıl sonu karma sergisi, AKMEK'in Sakarya Parkı içerisindeki merkez binasında açıldı. Eşi Dr Ayşe Tütüncü ile açılışa katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı konuşmada, 4 yıl önce açtıkları AKMEK'te, bugüne kadar 22 bine yakın kişiye meslek ve sanat kursu verdiklerini belirtti. Genel serginin hayırlı olmasını dileyen Başkan Tütüncü, hizmete giren Osman Gazi ve Orhan Gazi semt konaklarıyla birlikte AKMEK'in şube sayısını 7'ye çıkardıklarını kaydetti.

-AKMEK sosyalleştiriyor

Kadınların sosyalleşmesine yönelik çalışmalara önem verdiklerini anlatan Tütüncü, "AKMEK kursları, kadınların çok farklı aktivitelerle buluşmasına da katkı sağlıyor. AKMEK içerisinde kurulan müzik korosu, tiyatro topluluğu ile kadınlarımız sosyal ve kültürel faaliyetlerde kendilerini geliştirebiliyorlar. Hanımlarımızı, AKMEK vasıtasıyla hayatın içerisine dâhil etmekten de büyük bir mutluluk duyuyoruz."

Başkan Tütüncü, serginin oluşmasında katkısı olan AKMEK'in öğretmenlerine, öğrencilerine, AKMEK çalışanlarına ve bürokratlarına teşekkür etti.

-Kepez Antalya'nın eğitim kalitesini artırdı

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da konuşmasında, Kepez Belediyesi'nin örgün ve yaygın eğitimde çok başarılı çalışmalar yaptığının altını çizdi.

Gülay, Başkan Hakan Tütüncü'nün, Kepez'le birlikte merkez ilçelerdeki okulların da ihtiyaçlarını karşıladığını vurguladı, Gülay, Kepez Belediyesi'nin eğitime yönelik çalışmalarının Antalya'nın eğitim çıtasını yükselttiğini kaydederek, şöyle devam etti: "2 yıldır okuma-yazma oranında Türkiye birincisiyiz. Antalya'nın okur-yazarlık oranı yüzde 98,3'tür. Belediyemizin desteği ile göç almamıza rağmen okul öncesi eğitimde yüzde 96'nin üzerinde bir rakamla Türkiye 3.'sü olduk. Belediyemizin liselere yönelik düzenlediği eğitim seminerleri sonrasında üniversite giriş sınavında başarı sıralamasında 27.likten Türkiye 8. liğine yükseldik. Eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Tütüncü'ye teşekkür ederim."

-Tütüncü'ye doğum günü sürprizi

Başkan Tütüncü, daha sonra diğer davetlilerle birlikte hayırlı olsun temennisiyle kurdeleyi keserek, AKMEK'in 4. Genel sergisini ziyarete açtı. Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile sanat kurslarına katılan kursiyerlerinin yıl boyunca ürettiği el sanatları ürünlerinden oluşan sergiyi gezdi.

AKMEK çalışanları da Tütüncü'ye, 34. yaşına girmesinden dolayı doğum günü sürprizi yaptı. Başkan Hakan Tütüncü, AKMEK kursiyerlerinin hazırladığı doğum günü pastasını kesti. Açılışta, AKMEK kursiyerlerinden oluşan halk oyunları ekibi de bir gösteri yaptı.

Serginin açılışına, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Belediye Meclis Üyeleri Ayşe Güliz Yılman, Elif Derya Canbulut, Murtaza Tamyürek, Adlıhan Dere, Başkan Yardımcısı Mesut Kocagöz, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, Kepez Müteahhitler Derneği Başkanı Süleyman Akbıyık, bazı mahalle muhtarları, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akmek'in 4. Genel Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement