Alanya'da Zincirli Eylem - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Zincirli Eylem

Alanya\'da Zincirli Eylem

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir emekli, ellerini ve başını zincirleyerek belde belde dolaştı.

09.10.2012 17:06

Antalya'nın Alanya ilçesinde bir emekli, ellerini ve başını zincirleyerek belde belde dolaştı.

Alanya'da tek başına yaptığı eylemlerle adından söz ettiren emekli Ferhat Gedikli, Büyükşehir Yasası'nı protesto için kapanacak olan belde belediye binalarını tek tek dolaşarak zincirli eylem yaptı. İlk olarak Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar beldesinde protesto eylemi yapan Ferhat Gedikli, daha sonra Kargıcak, Demirtaş ve Mahmutlar beldelerine giderek protestosuna devam etti.

Kargıcak Belediyesi önünde yasayı protesto eden Ferhat Gedikli'ye Belediye Başkanı Zihni Asiltürk destek verdi. Ellerindeki ve başındaki zincirin kilitlerini Başkan Asiltürk'le birlikte kıran Gedikli, şöyle konuştu: "Yasanın çıkması halinde Alanya'nın marka değeri kalmayacak. Alanya hiçbir şekilde gelişmeyecek ve yeterli hizmeti alamayacak. Bu yasa eyalet sistemine geçişin ön adımıdır. Sizlere daha iyi hizmet sunacaklara asla inanmayınız. Belediyelere kilit vurdurmayacağım. Ben kapılara vurulan kilitleri kırmaya geldim ve kıracağım."

Ferhat Gedikli'nin protestosuna destek olan Kargıcak Belediye Başkanı Zihni Asiltürk ise şunları söyledi: "Büyükşehir Yasası'na ben de sonuna kadar karşıyım. Eğer gerçekten hizmet verilecekse belediyelerin kapatılması ile hizmet verilmez. Özellikle kırsal kesimlerin hizmetleri belediyeler kapatıldığı zaman aksayacak. Ben dün olduğu gibi bugünde belediyelerin kapatılmasına karşıyım. Kargıcak özellikle yaz aylarında yabancı ve yerleşik turistlere hizmet vermekte. Kısacası bizim ve diğer belediyelerin kapatılması turizme de bir nevi balta vurmuş olacaktır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alanya'da Zincirli Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement