Alman Büyükelçiyi Çadırda Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Alman Büyükelçiyi Çadırda Ağırladı

Alman Büyükelçiyi Çadırda Ağırladı

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl,Alman asıllı Türk vatandaşı August Albuk'u ziyaret etti.

22.06.2013 13:03  Güncelleme: 14:04

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, ailesi 1877 yılındaki Osmanlı- Rus savaşında Ruslar tarafından Kars'ın merkeze bağlı Karacaören Köyü'ne yerleşen Alman asıllı Türk vatandaşı August Albuk'u ziyaret etti. August Albuk, geçen ay yağmurda evi yıkıldığı için Büyükelçi Eberhard Pohl ve eşini çadırda ağırladı.

Trabzon, Bayburt, Erzurum'da bir dizi temaslarda bulunduktan sonra tarihi ve turistik yerleri gezen Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Almanya'nın Erzurum Fahri Konsolosu Dr. Yılmaz Kuşkay'la Kars'a geçti. Pohl, Ani Harabeleri'ni gezdikten sonra, Osmanlı- Rus savaşı sırasında Kars'a yerleşen Alman asıllı ailenin dördüncü kuşak fertlerinin yaşadığı Kars'ın merkeze bağlı Karacaören Köyü'ne gitti.

Türk eşi ve 2 çocuğu ile Karacaören'de yaşayan 44 yaşındaki August Albuk, sürpriz konukları görünce şaşırdı. Geçen 11 Mayıs günü yağan yağmur nedeniyle evleri yıkılan August Albuk, Büyükelçi Pohl ile eşi Irmtrud Pohl'u bir süreden beri barındıkları çadıra davet etti.

Çadırda bulunan sedire oturan Büyükelçi Pohl ve eşine çay ikram eden August Albuk, "Gündelik işlerde çalışıyorum. Yağışlardan dolayı evim yıkılınca ortada kaldık. Verilen çadırda şimdilik barınıyoruz. Bir taraftan da evin onarımı ile uğraşıyorum" dedi.

Ankara'da yaklaşık 2 yıldan beri görev yapan Büyükelçi Eberhard Pohl, Albuk Ailesi'nin içinde bulundukları durumu 'acıklı' bulduğunu, onlara nasıl bir destek verecekleri konusunda ilgili birimlerle görüşeceğini söyledi.

Büyükelçi Pohl, bölgede 3 gün süren ziyaretlerini tamamlayarak Kars'tan uçakla Ankara'ya döndü.

- KUTU -

Karacaören'de sadece iki kardeş kaldı

ASMANLI- Rus savaşı sırasında Ruslar, aralarında Almanların da bulunduğu ve 'Dini azınlıklar' olarak nitelendirdiği yaklaşık 10 bin kişiyi Kars kent merkezi ve çevre köylere yerleştirdi. Arpaçay İlçesi ve bağlı Paşaçayır ile Karacaören köylerinde oturan Almanların büyük bölümü 1960 yılında işçi olarak Almanya'ya gitti. Almanlardan küçük bir grup da İstanbul Polenezköy'e göç etti. Karacaören'de şimdi sadece August ve Petro Albuk kardeşler yaşıyor. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Büyükelçiyi Çadırda Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement