Alman Gazetesinden Fdp'ye Röportaj Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Alman Gazetesinden Fdp'ye Röportaj Tepkisi

Alman Gazetesinden Fdp\'ye Röportaj Tepkisi

Sol eğilimli Tageszeitung gazetesi, FDP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Rösler ile yapılan röportaja partinin onay vermemesi nedeniyle mülakatı cevaplar olmadan yayınladı

10.09.2013 13:18

Almanya'da sol eğilimli Tageszeitung gazetesi, Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Philipp Rösler ile yaptığı röportajı, partinin onay vermemesi üzerine sorulara verilen cevaplar yer almadan yayınladı.

Gazeteden yapılan açıklamada, Rösler'in iki muhabiriyle yaptığı görüşmede, "koalisyondaki tartışmalar, vergi politikları, kendisine gelen nefret içerikli elektronik postlar, ırkçılık ve Rösler'in Asyalı görünümü" gibi tüm konulara cevap verdiği ifade edildi.

Açıklamada, FDP tarafından "Rösler'in, seçim kampanyasında Asyalı dış görünümünü konu yapmak istemediği" gerekçesiyle röportajın yayınlanmasına izin verilmediği belirtildi. Bunun üzerine gazete, röportajı sadece soru kısmıyla yayınlarken, Rösler'in cevaplarının yer alacağı bölüm ise boş bırakıldı.

FDP sözcüsü Peter Blechschmidt de röportajın yayınlanmasına izin verilmediğini doğruladı.

Rösler'in kişisel konularda konuşmaya hazır olduğunu ancak gazetenin "nefret" konusuna odaklandığını kaydeden Blechschmidt, bunun üzerine parti merkezinin, bu tarzda bir söyleyişiyi kabul etmediğini ve yayınlanmasına izin verilmeyeceği yönünde karar aldığını söyledi. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Alman Gazetesinden Fdp'ye Röportaj Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement