Almanya'da Nargileye İlgi Artıyor - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Nargileye İlgi Artıyor

Almanya\'da Nargileye İlgi Artıyor

Kahvehane Klam'ın işletmecisi Ender Kabakçı, Biz bir senedir bu işi yapmakdayız ve bizim özeliğimiz cuma ve cumartesi canlı müzik sunmamız.

10.12.2013 10:59

Kahvehane Klam'ın işletmecisi Ender Kabakçı, Biz bir senedir bu işi yapmakdayız ve bizim özeliğimiz cuma ve cumartesi canlı müzik sunmamız. Yakında İnglizce canlı müzik sunmayı düşünüyoruz. Kahvehane Klam'ın anlamı zazaca Türkü demek. Bizim burası türkü ve kardeşliğin oldu bir yer. Barış icinde burada herkes türküler dinliyor. Sazaca, Kürtçe, Türkçe, Lazca ve İngilizce. Biz her şeye açığız dedi.

Müzisyen Mustafa Kağan ise Yaklaşık 7 senedir Almanya'dayım ve Stuttgart ve çevresinde canlı müzik yapmaktayım. Buradaki canlı müzik kültürü Türkiye'ye göre biraz zayıf çünkü Türkiye'deki canlı müzik kültürü daha iyi. Burada biraz insanlar ayırd edemiyor ve sanki düğün müziği ile canlı müziği biraz karıştırıyorlar. Daha çok düğün müziği gibi bekliyorlar. Ama tabi canlı müziğe değer veren mekanlarda var. Mesela kahvehane Klam bunlardan güzel bir örnek. Türkü olsun, bar müziği olsun, Türk Sanat Müziği olsun.Bu nedenle herkesi bekleriz Stuttgarta diyerek sözlerini bitirdi.

Son saatlerde sahneye çıkan Türkan ve Engin ikilisi Kürtçe ve Zazaca türküleri ile geceye ayrı bir renk katılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Nargileye İlgi Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement