Almanya' daki Yürek Yakan Faciayla İlgili 'Kundaklama' İddiası' - Son Dakika
Güncel

Almanya' daki Yürek Yakan Faciayla İlgili 'Kundaklama' İddiası'

Almanya\' daki Yürek Yakan Faciayla İlgili \'Kundaklama\' İddiası\'

Almanya'nın Stuttgart kentinde çıkan yangında 7 çocuğuyla birlikte yaşamını yitiren Nazlı Özcan Soykan'ın yakınları, yangının kundaklama sonucu çıktığını iddia etti.

10.03.2013 19:59  Güncelleme: 12:10

Almanya'nın Stuttgart kentinde çıkan yangında 7 çocuğuyla birlikte yaşamını yitiren 40 yaşındaki Nazlı Özcan Soykan'ın Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'ndeki yakınları, yangının kundaklama sonucu çıktığını iddia etti. Stuttgart yakınlarındaki Backnang'da çıkan yangında, Nazlı Özcan Soykan ile birlikte ilk eşinden çocuğu Hatice Oruç (17), ikinci eşinden çocukları Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ile 6 aylık Murat Soykan yaşamını yitirdi. Olayın ardından Afyonkarahisar Valiliği, Nazlı Özcan Soykan'ın Sinanpaşa İlçesi Gezler Köyü'nde oturan amcası Şükrü Özcan'a acı haberi verdi. KÖYÜNE HİÇ GELMEDİ

Amca Şükrü Özcan, Nazlı'nın Almanya'da doğup büyüdüğünü, orada evlendiğini belirterek, "Köye hiç gelmedi. Ağabeyim Halil Özcan (Nazlı'nın babası) 2009 yılında yaşamını yitirdi. Eşi Hatice Özcan cenaze nedeniyle köye geldi. Nazlı ve çocuklarını ise hiç görmedik. Nazlı'nın 2'si kız 5 kardeşi daha var. Onlar da Almanya'da yaşıyor. Nazlı ve diğer yeğenlerimle özel günlerde telefonla konuşuyorduk" dedi.

Yeğeninin ölümüne çok üzüldüğünü belirten Şükrü Özcan, "Acımız çok büyük. Olayı yeni öğrendik. Valilik ve jandarmadan arayarak bilgi verdiler. Haberleri izlediğimizde gerçeği öğrendik" diye konuştu.

Şükrü Özcan, yeğeni ile çocuklarının cenazelerinin nerede toprağa verileceği konusunda net bir bilgi olmadığını sözlerine ekledi.

'ERDOĞAN VE MERKEL PEŞİNİ BIRAKMASIN'

Nazlı Özcan'ın halasının kızı Nezahat Coşkun ise bu olayın bir kaza değil, kundaklama olduğu iddiasında bulunarak, şöyle dedi:

"Daha önce de Türklere karşı buna benzer kundaklamalar oldu. Ben 11 yıl Almanya'da yaşadım. Evlendikten sonra köyüme geldim. Almanya'da Türklerin neler çektiğini çok iyi biliyorum. Buradan Başbakan Erdoğan'a ve diğer yetkililere sesleniyorum; Bu işin peşini bırakmasınlar. 8 kişi cayır cayır, bağıra bağıra can verdi. Almanya Başbakanı Angela Merkel bu olaya sahip çıksın. Basın İstanbul'da yaşanan ABD'li Sarai Sierra cinayeti konusunda nasıl kamuoyu oluşturduysa, yine aynı şeyi yapsın. Ortada katliam gibi bir cinayet var."

KÖYÜMÜZ YASA BÜRÜNDÜ

Gezler Köyü Muhtarı Faruk Coşkun ise "Köyümüz yasa büründü. Çok elim bir olay. Nazlı ve çocuklarını tanımıyoruz. Onlar bizim insanlarımız, Allah rahmet eylesin" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya' daki Yürek Yakan Faciayla İlgili 'Kundaklama' İddiası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement