Altın Görünümlü Çakmakla Dolandırıldı - Son Dakika
Güncel

Altın Görünümlü Çakmakla Dolandırıldı

Altın Görünümlü Çakmakla Dolandırıldı

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde altın sandığı çakmağı, eşinin tedavisi için bankadan çektiği 10 bin lirayı vererek alan 52 yaşındaki Yusuf Şerif, dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu.

24.01.2013 16:54

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde altın sandığı çakmağı, eşinin tedavisi için bankadan çektiği 10 bin lirayı vererek alan 52 yaşındaki Yusuf Şerif, dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu.

Beyobası Köyü'nde oturan Yusuf Şerif, hastanede tedavi gören eşinin tedavi masraflarını karşılamak ve otomobilini yenilemek için bankadaki parasını çekti. Rasih Kaplan Caddesi'nde yürüyen Şerif'in yanına gelen ve kimliği belirlenemeyen bir kişi, Suriye'den geldiğini belirterek, Ermeni Mahallesi'ni sordu. Şerif, ilçede Ermeni Mahallesi olmadığını anlatırken sakallı bir başka kişi yanlarına geldi.

Suriyeli olduğunu belirten kişinin ne sorduğunu soran sakallı adam, Yusuf Şerif'e, " Alanya'da kuyumcu dükkanım var. Bunu ben Alanya'ya götüreyim" dedi. Sohbet esnasında Suriyeli olduğunu anlatan kişi, kendisinde kaçak külçe altın olduğunu, bunu uygun fiyata satabileceğini söyledi. Bunun üzerine Yusuf Şerif ile diğer iki kişi parka gitti. Burada kuyumcu olduğunu belirten sakallı kişi ile Suriyeli olduğunu belirten kişi, altın külçe için pazarlık yaptı. Sakallı kişi, pazarlık sonrası külçe altın için Suriyeli olduğunu belirten sözde satıcıya 25 bin lira verdi. Elinde fazla altın olduğunu kaydeden sözde Suriyeli, Şerif'e de altın satma teklifinde bulundu.

Kuyumcunun 25 bin liraya altın aldığını gören Yusuf Şerif, Suriyeli olduğunu söyleyen kişiye güvenerek, bankadan çektiği 10 bin lirayla sözde külçe altın aldı. Parayı alan Suriyeli ve kuyumcu olduğunu söyleyen kişinin beyaz bir otomobille uzaklaştığını görünce şüphelenen Şerif, Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Şerif, külçe altın diye aldığı şeyin 5 lira değerinde Çin malı çakmak olduğunu öğrenince şoke oldu. Parasını dolandırıcılara kaptıran Yusuf Şerif, şikayetçi oldu.

Olayın şokunu üzerinden atamayan Yusuf Şerif, "Şüpheliler aynı otomobile binene kadar durumdan şüphelenmedim. Hemen polise başvurdum. Umarım polis en kısa zamanda dolandırıcıları bulur. Benim canım yandı, başkalarının yanmasın" dedi. - Antalya/ Gazipaşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Görünümlü Çakmakla Dolandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement