Amasya Üniversitesi'ne bağlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Mekatronik Bölümü öğrencileri, 1 yıllık çalışmanının ardından şapka ve ayakkabıda bulunan sensörler yardımıyla harekete duyarlı yapay kol yapmayı başardı.
ENGELLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK
Amasya Üniversitesi'ne bağlı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Mekatronik Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu 32 kişilik ekip tarafından yapılan yapay kolun maliyetinin 10 bin TL olduğu ifade eden projenin grup başkanı olan UZEM öğrencisi Halil Muştucu, 'Feda' adını verdikleri yapay kolu yapmaktaki amaçlarının engelli kişilerin hayatını kolaylaştırmaya yardımcı olmak olduğunu söyledi.
"YAPAY KOL YAPIMINDA KULLANILAN HER BİR PARÇANIN ANLAMI VAR"
Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Feda Öner, yapılan mekanik kolun Türkiye'de bir benzerinin olmadığını belirterek "Yapay kol yapımında kullanılan, şapka ve ayakkabı gibi, her parçanın bir önemi var. Bir . Kolu olmayan birisi bu şapka kafasındayken kafa hareketleri ile ayakkabıda bulunan sensörler ve ayak hareketleri ile kolu hareket ettirebiliyor. Engelli bir kardeşimize yaşamında biraz daha kolaylıklar sağlıyor. Biz yine de havada uçan cisimleri yakalayabilen robot kollar yapmak istiyoruz. Gelecek yıllarda bunların çok daha iyilerini yapacağız" dedi.
Son Dakika › Güncel › Amasya Üniversitesi'nde Harekete Duyarlı Yapay Kol Yapıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (8)