Ameliyat Olunca Bacağını Kaybetti, Ailesi AİHM'de Dava Açmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Ameliyat Olunca Bacağını Kaybetti, Ailesi AİHM'de Dava Açmaya Hazırlanıyor

Ameliyat Olunca Bacağını Kaybetti, Ailesi AİHM\'de Dava Açmaya Hazırlanıyor

Sakarya'nın Söğütlü İlçesi'nde oturan Nihat ve Selma Uysal çiftinin doğuştan spastik engelli çocuğu 11 yaşındaki Umut Uysal'ın, daha rahat yürüyebilmesi için bacağına kas gevşetme ameliyatı yapıldı.

03.05.2014 12:05

Sakarya'nın Söğütlü İlçesi'nde oturan Nihat ve Selma Uysal çiftinin doğuştan spastik engelli çocuğu 11 yaşındaki Umut Uysal'ın, daha rahat yürüyebilmesi için bacağına kas gevşetme ameliyatı yapıldı. Sağ bacak, 15 gün sonra kangren teşhisi ile kesildi. Daha iyi yürüyebilmek için olduğu ameliyatta bacağından olan Umut Uysal'ın babası ameliyatı yapan doktor aleyhine açtığı davayı da kaybetti. Baba Uysal, davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağını söyledib

Söğütlü İlçesi'nde oturan 22 yıllık evli Nihat- Selma Uysal çiftinin doğuştan spastik özürlü çocukları Umut Uysal yaklaşık 8 yıl tedavi gördü. Uysal, 8 yıl sonra doktorların tavsiyesi üzerine daha rahat yürüyebilmesi için sağ bacağına 'kas gevşetici' ameliyata alındı. 2011 yılında İstanbul'da özel bir hastanede yapılan ameliyattan 1 gün sonra taburcu edilen Umut Uysal, 4 gün sonra ailesinin sağ bacağında gördüğü morarma üzerine ameliyatın yapıldığı İstanbul'daki özel hastaneye götürüldü.

Umut Uysal'ı ameliyat eden ortopedi uzmanı alçının açılamayacağını belirterek çocuğu yakınları ile birlikte Sakarya'daki evine gönderdiği öne sürüldü. Umut Uysal, ağrı ve morarması artınca 4 gün sonra yeniden İstanbul'daki özel hastaneye götürüldü. Doktorlar bacağının kangren olduğunu belirterek çocuğu hastaneye yatırdı. Doktorlar tarafından önce anjiyo yapılan Umut Uysal, aynı gün bacağın vücudu zehirlediği göz önüne alınarak sağ bacağının alt kısmının kesilmesi kararlaştırıldı.

Çocuğunun bacağının kesilmesi üzerine hastane doktorlarından şikayetçi olduklarını anlatan Nihat Uysal, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istediğini, gönderilen 'Kusursuz raporu' üzerine takipsizlik kararı verildiğini söyledi. Davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşımaya hazırlandığını iddia eden Nihat Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü

Umut spastik özürlüydü. Kas gevşetme ameliyatına götürdük. Muayenesinde 'Ameliyata alacağız, 2 ay sonra buradan top oynayarak çıkacak' denildi. Ameliyat oldu. Ameliyatın hemen akabinde çocuğun sağ ayağında morarmalar oldu. Bu durumu ilettik 'Bir haftaya morarmalar gider ondan sonra düzelecek' dedi. 4 gün sonra gittiğimizde sadece alçıyı gevşettiler ve açıp bakmadılar. Daha sonra ameliyat yaptılar. 2 gün sonra da çocuğun ateşi çıktı. Ateşiyle beraber kusmaya başladı.

BACAGINI KESTİLER

Baba Nihat Uysal, her şeyin bir anda geliştiğini ve ne olduğunu anlayamadıklarını ifade ederken iddialarını söyle sürdürdü Bize çocuğun kendisi zehirlediğini ve bacağının kesileceğini öğrenince şok yaşadık. Hastanede bizi tutarak, 'Siz gariban bir ailesiniz. Size 50 bin TL verelim, bankada 50 bin TL gibi fon açalım çocuğun üzerinde para dursun' dediler. İstemiyorum dediğim halde bana para teklif ettiler. Mahkeme yoluna gittik. Adli Tıp 'Hiçbir kusuru yoktur' diye rapor verdi. Savcılığa şikayetimizle ilgili takipsizlik kararı verdi. Bu davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğim. Doktorların ceza almalarını istiyorum.

Umut Uysal'ın annesi Selma Uysal çocuğunun bacağının kesilmeden önce kendi ayağının üstüne durabildiğini öne sürerek doktora ceza verilmesini istediğini söyleyerek, şunları söyledi. Anne Uysal, Çocuğumu elinden tutarak merdivenlerden çıkıyordum. Onunla devamlı geziyorduk. Kendi ayaklarının üstünde duruyordu. Ama şimdi ayağı olmadığı için ben çok zorlanıyorum. Doktorların ceza almasını istiyorum dedi.

Daha rahat yürüyebilmesi sonucu geçirdiği ameliyat ardından bacağı kesilen Umut Uysal, bacağı kesilmeden önce bisiklet kullanabildiğini şimdi engelli arabası kullanmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ameliyat Olunca Bacağını Kaybetti, Ailesi AİHM'de Dava Açmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement