Amerikalı Yazar Branning, Tokat'ta - Son Dakika
Güncel

Amerikalı Yazar Branning, Tokat'ta

Amerikalı Yazar Branning, Tokat\'ta

Amerikalı yazar Katharine Branning'e, ÇAYKUR tarafından Tokat'ta bir ev hediye edildi.

24.11.2013 18:27

Amerikalı yazar Katharine Branning'e, ÇAYKUR tarafından Tokat'ta bir ev hediye edildi.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Sulusokak'ta düzenlenen açılışta, herkesin çok anlamlı bir açılış için bir araya geldiğini söyledi. Yazar Branning'in Tokat'tan ilham aldığını vurgulayan Taşkesen, "İnşallah biz de kendisinden ilham alarak Tokat'ı daha güzel tanıtacağız" diye konuştu.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise Branning'e Belediye Meclisi kararı ile "Fahri hemşehrilik" unvanı verme kararı aldıklarını dile getirerek, Tokatlıların Branning ile aynı sokaklarda ve caddelerde yürüyeceğini belirtti.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise Branning'in hem kendilerinin hem de Türkiye'nin gönül dostu olduğunu ifade etti.

Türklerin çaya çok önem verdiğini aktaran Sütlüoğlu, Branning kadar Türk çayını güzel tanıtan kimsenin olmadığını dile getirdi. Branning'in ABD'de ve Türkiye'de düzenlenen toplantılarda Türk çayını çok iyi tanıttığını ifade eden Sütlüoğlu, "Çayımızı o kadar güzel anlattı ki hepimiz çayımızı yeniden tanımış olduk" dedi.

Sütlüoğlu, Branning'in kendisine Tokat'ta dolaşırken bir ev beğendiğini ve satın almak istediğini söylediğini anlatarak, "Katharine hanıma 'Rize'de size güzel bir ev yapalım' dedik. Ama Katharine hanım 'Tokat'ta tarihi bir evim olsun isterim, Tokat'ın benim gönlümde çok özel bir yeri var' dedi. Bu evi beğenmiş, biz de onardık, bu hale getirdik" şeklinde konuştu.

Branning de "Türkiye ve ÇAYKUR'la büyük bir macera yaşadım. Şimdi Tokat'ta yeni bir maceraya başlıyorum. Çünkü Tokat benim evimdir. Evim küçük ama bu ev benim için Dolmabahçe Sarayı'ndan daha güzel" dedi.

Konuşmaların ardından Branning'e hediye edilen evin açılışı yapıldı. Branning açılışa katılan eşi Stephen Gottlieb ve davetlilere evini gezdirerek, bahçede çay ikram etti.

Açılışa, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan ve Dilek Yüksel de katıldı.

Muhabir: Zehra Aydın

Yayınlayan: Ersin Altınsoy

-branning

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerikalı Yazar Branning, Tokat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement