Ankara'da 4 gündür devam eden "Taksim Gezi Parkı" protestoları yerini sessizliğe bırakırken, belediye ekipleri eylemlerin gerçekleştiği Kızılay bölgesinde temizlik çalışması yaptı.
Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylar Cuma günü Ankara'ya da sıçramış ve 4 gündür gece gündüz devam etmişti. Kızılay Meydanı'nda dün akşam saatlerinde de polis müdahalesinin ardından göstericiler, ara sokaklara dağıldı. Tunalı Hilmi Caddesi ve Kolej civarında ara ara devam eden polis ve göstericiler arasındaki çatışma, gecenin ilerleyen saatlerinde yerini sessizliğe bıraktı. Göstericilerin tamamen dağılmasının ardından belediye ekipleri de temizlik seferberliği başlattı. Yer yer kaldırım taşlarının ve trafik levhalarının söküldüğü, çöp konteynerlerinin devrildiği, otobüs duraklarının zarar gördüğü Kızılay Meydanı ve çevresinde temizlik ekipleri çöp yığınlarını topladı.
Temizlik çalışmasının henüz yapılmadığı Tunalı Hilmi Caddesi ve Kolej civarında ise savaş alanını andıran görüntüler hakim. Öte yandan, Kızılay Meydanı ve çevresinde çok sayıda çevik kuvvet polisi ile TOMA'lar yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşı hazır bekletiliyor.
(OSM-YHYY-)
04.06.2013 08: 54: 06
TSI
NNNN - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Ankara'da Sessiz Gece - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?