Ankara'daki Cinayet - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Cinayet

Ankara\'daki Cinayet

Sincan Cezaevi'nde görevli infaz koruma memurunun, servis aracında öldürdüğü 3 mesai arkadaşı için tören düzenlendi.

22.01.2013 18:40

Sincan Cezaevi'nde görevli infaz koruma memurunun, servis aracında öldürdüğü 3 mesai arkadaşı için tören düzenlendi.

Öldürülen infaz koruma memurlarının Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığındaki işlemleri tamamlandı. Ali Duran, Mustafa Halıcı ve Çelebi Aygün için Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları Personeli Eğitim Merkezinde düzenlenen törene, yakınları, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak ve ceza infaz koruma memurları katıldı.

Törende konuşan Kaynak, acı bir gün yaşandığını belirterek, "Onlar şehit oldular. Bir tanesinin eşi ağır yaralı hastanede ama dünya bu. Hepimiz Allah'tan geldik Allah'a gidiyoruz. Allah'larına kavuşuyor şehit mertebesine kavuşuyorlar. Nur içinde yatsınlar. Allah'ın ve Peygamberin şefkatli kucağına doğru gitmişlerdir" diye konuştu.

Geride bir yavru kaldığını bir infaz koruma memurunun eşinin de hamile olduğunu dile getiren Kaynak, "İnşallah o da dünyaya sağ salim gelecektir. Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Allah ailelerine ve mesai arkadaşlarına sabır versin" dedi.

Duaların ardından ölenlerin yakınları fenalık geçirdi. Olayda yaralanan gardiyan Ali Duran'ın eşi Seda Duran'ın Sincan Devlet Hastanesinde yoğun bakımda olduğu, çiftin 7 aylık bebeklerinin bulunduğu belirtildi.

Gardiyanlardan Mustafa Halıcı'nın eşinin ise 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Halıcı'nın kayınpederi Ahmet Özkan, "Dünya tatlısıydı. Oğlum gibiydi. Kızımla çok mutlulardı. Kızım 5 aylık hamile" dedi.

Gardiyanlardan Ali Duran'ın (37) cenazesi, yarın öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek. Törenin ardından Mustafa Halıcı'nın cenazesi (28) Çorum'a, Çelebi Aygün'ün (25) ise Kırıkkale'ye gönderildi.

Sincan ilçesinde, cezaevinde çalışanları taşıyan servis otobüsünde, infaz koruma memuru Emre E, 3 mesai arkadaşını öldürmüş, infaz koruma memuru Ali Duran'ın eşi Seda Duran'ı da yaralamıştı. Olayın ardından kaçan Emre E, polis tarafından yakalanmıştı.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Cinayet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement