Ankara'daki polisevine saldırı - Eroğlu - AFYONKARAHİSAR
Ankara'daki polisevine saldırı
- Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Huzur ortamını bozmak isteyenlerin oynadığı bir oyun. Vatandaşlarımız bu oyuna gelmesin"
AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dikmen'de yer alan Emniyet Genel Müdürlüğüne ait binalara düzenlenen roketli saldırıya ilişkin, "Huzur ortamını bozmak isteyenlerin oynadığı bir oyun. Vatandaşlarımız bu oyuna gelmesin" dedi.
Afyonkarahisar'daki esnafı ziyaret eden Eroğlu, bir gazetecinin "Emniyet Genel Müdürlüğüne yapılan saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusu üzerine, saldırıdan duyduğu üzüntü dile getirdi.
Dün, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan saldırıyı lanetlediğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:
"Bu tabi özellikle huzur ortamını bozmak isteyenlerin oynadığı bir oyun. Vatandaşlarımız bu oyuna gelmesin. Türkiye'de huzur var, ilerliyor, gelişiyor hep beraber birlik beraberlik kardeşliğimizi muhafaza ettikçe Türkiye daha da güçlenir. Bu hadiseyi, terör hadisesini gerçekleştirenleri de lanetliyoruz. Millet olarak biz de lanetliyoruz. Allah'a şükür orada herhangi can kaybı olmadı. Onların yaptıkları yanlarına kar kalmayacak. Mutlaka bakanlığımız, emniyet teşkilatımız ve Dışişleri Bakanlığımız o konuyu takip ediyor. Herkese 'geçmiş olsun' diyorum. Ayrıca bütün emniyet camiasına 'geçmiş olsun' diyorum. Emniyet teşkilatı, bütün milletimizin huzuru için var. Onların güvenliği için var. Dolayısıyla onlar hakikaten gerek askerimiz, gerekse polis teşkilatımız başımızın tacıdır. Milletimizin baş tacıdır. Onlara güveniyoruz, 'geçmiş olsun' diyoruz."
Bir basın mensubunun "Çatışmada öldürülen şüphelinin geçen günlerde AK Parti Genel Merkezi'ne ve Adalet Bakanlığına gerçekleştirilen saldırının faili de olduğu söyleniyor. Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?" sorusunu Eroğlu, "Ben hep arazideyim. Şu anda o konuda net bir bilgim yok. Biliyorsunuz daha öncede böyle bir hadise olmuştu. Hem AK Parti Genel Merkezi'nde hem de Adalet Bakanlığı'na böyle menfur bir eylem yapılmıştı. Merak etmeyin bizim emniyet teşkilatımız, polisimiz mutlaka onları yakalar cezasını verir" diye yanıtladı.
Son Dakika › Güncel › Ankara'daki polisevine saldırı Eroğlu AFYONKARAHİSAR - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.