Ankara Kefenli Dede'nin Eylemine Polis Engeli - Son Dakika
Güncel

Ankara Kefenli Dede'nin Eylemine Polis Engeli

Ankara'da, 'Adalet' için tek başına eylem yapmak isteyen ve 'Kefenli Dede' olarak bilinen 71 yaşındaki Hanife Doğan, polis engeline takıldı.

04.07.2017 13:39

Ankara'da, 'Adalet' için tek başına eylem yapmak isteyen ve 'Kefenli Dede' olarak bilinen 71 yaşındaki Hanife Doğan, polis engeline takıldı.

Yurt içinde ve Avrupa'nın değişik şehirlerinde kefen giyip, yaptığı eylemlerle sesini duyurmaya çalışan 71 yaşındaki Hanifi Doğan,

Avrupa'da 1995 yılında 'Anadolu Aslanları' olarak ortaya çıkan 'Yeşil Sermaye' dolandırıcılarının yaklaşık 500 bin gurbetçilerden camilerde topladığı paranın 30 milyar Auro'nun üstünde olduğunu iddia ederek, bu adaletsizliği protesto etmek için Ankara'nın Kızılay bölgesinde bulunan Güven Park önünde kefen giyip, boynuna taktığı dövizlerle eylem yapmak istedi. Kefeni giydiği sırada çevrede bulunan polisler tarafından engellenen Doğan, polislere bir süre derdini anlatmak istedi. Polislerle tartışan Doğan, yaptığı eylemin Anayasal hakkı olduğunu, yurt dışında ve Türkiye'de ara ara bur tür eylemler yaparak sesini duyurmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

"Eylem yaptığım bölgelerde daha önceden güvenlik kurumlarından izin alarak sesimi duyurmaya çalışıyordum. Bu eylemde de aynı şekilde güvenlik güçlerinden telefonla arayarak izin almıştım. Ama şimdi bu 'Adalet' arayış eylemime polisler tarafından izin verilmedi. Aradığımız tüm adaletler yüzümüze kapandı. Çocuklarım tarafından evden kovuldum."

Yapmak istediği eylemlerle TBMM'de 'Yeşil Sermaye Dolandırıcılığı Komisyonu'nun yeniden kurulmasını istediğini belirten Hanifi Doğan, "Helal kazançlarımızın tekrar bizlere iade edilmesini ve dolandırıcıların cezalandırılmalarını istiyoruz. Bu soygunun boyutu 30 milyar Auro'nun üstünde. Bizi korumakla yükümlü devlet ya bu olayın üstüne gitsin, ya da mağduriyetimiz devlet karşılasın" diye açıklama yapacaktım, polis izin vermedi" dedi.

Kefen giyerek eylem yapmaya çalışan Doğan'ın çevrede bulunan polisler tarafından engellenirken, bir süre tartışma yaşadı. Polislerin ılımlı davranıp, Doğan'a 'Olağanüstü Hal' nedeniyle bu tür eylemlerin Ankara Valiliği'nin vereceği izni kapsamında yapılabileceği belirtilerek, ikna edilip, çevreden uzaklaştırıldı.

Ankara Kefenli Dede\'nin Eylemine Polis Engeli
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara Kefenli Dede'nin Eylemine Polis Engeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement