Ankara Tıp'ta "Da Vinci Xi" Dönemi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ankara Tıp'ta "Da Vinci Xi" Dönemi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde dünyanın en gelişmiş robotik cerrahi sistemi ile ameliyatlar gerçekleştirilmeye başlandı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde dünyanın en gelişmiş robotik cerrahi sistemi ile ameliyatlar gerçekleştirilmeye başlandı.

Ankara Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, robotik cerrahi sistemi "Da Vinci Xi", 9 farklı ana bilim ve bilim dalının İbni Sina ve Cebeci hastanelerindeki ameliyathanelerinde hizmete girdi.

"Da Vinci Xi" ile prostat kanseri olan bir hastanın ameliyatına katılan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, özellikle son yıllarda teknolojideki ilerlemelerin hastalık tanı ve tedavisinde anlamlı katkılar sağladığını belirtti.

İbiş, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinin son teknolojik gelişmeleri halkın hizmetine sunmak için özverili çalışmalar sürdürdüğünü vurguladı.

Kaynak: AA