Anlı: Patlama, Barış, Kardeşlik ve Özgürlük Talebini Perçinleştirdi - Son Dakika
Güncel

Anlı: Patlama, Barış, Kardeşlik ve Özgürlük Talebini Perçinleştirdi

Anlı: Patlama, Barış, Kardeşlik ve Özgürlük Talebini Perçinleştirdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'da 5 Haziran tarihinde düzenlenen HDP mitinginde patlatılan ve 4 kişinin ölümü, 100'den fazla kişinin yaralandığı olaydan sonra Ankara'dan gelip Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Sivil Toplum Kuruluşları ve bazı sendika başkanlarını kabul etti.

14.06.2015 14:53

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı'da 5 Haziran tarihinde düzenlenen HDP mitinginde patlatılan ve 4 kişinin ölümü, 100'den fazla kişinin yaralandığı olaydan sonra Ankara'dan gelip Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Sivil Toplum Kuruluşları ve bazı sendika başkanlarını kabul etti. Anlı, "Diyarbakır halkı, barış, özgürlük ve kardeşliğe sahip çıkıyor. O patlama, bu ruhu, bu duyguyu, bu fikriyatı değiştirmedi, tam tersine perçinleştirdi" dedi.

HDP mitinginde 5 Haziran'da patlatılan bombalardan sonra Diyarbakır'a gelen KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK, Genel Başkanı Kani Beko, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, MAZLUM-DER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal'ın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Belediye Eş Başkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Diyarbakır'daki bombalı saldırının 12 Eylül faşist cuntasını andırdığını belirterek, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yaptıkları her konuşmada HDP'yi hedef gösterdiğini hatırlattı. Beko, şöyle dedi:

"Biz böyle algıladık, böyle anladık, fotoğrafı da böyle çektik. Dolayısıyla bu olaylar yaşandı, bu gün buraya biz Diyarbakır halkının acılarını paylaşmak için geldik. Bu topraklar yeteri kadar kana doydu, şimdi barış ve dostluk zamanı."

Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı ise, saldırının Diyarbakır halkının şahsında Türkiye'deki bütün demokrasi, özgürlük ve emek mücadelesi verenlere yapıldığını söyledi. Anlı, sandıktan çıkan sonuçlara ve insanların tercihlerine saygılı olduklarını ancak, iktidar sahiplerinin sandığın meşruiyetini bu şekilde sorgulatmayı tercih edebildiklerini ileri sürerken, şöyle konuştu:

"Yaşananları tarif edebilmek için sözlerin yetmiyor. Diyarbakır halkı, barışa, özgürlüğe ve kardeşliğe sahip çıkıyor. O patlama, bu ruhu, bu duyguyu, bu fikriyatı değiştirmedi, tam tersine perçinleştirdi. Bunun daha çok önemli olduğunu düşünüyorum"dedi. Diyarbakır'ın yıllardan beridir Türkiye'de kardeşliğe, barışa, bir arada yaşamaya, özgürlüğe en büyük katkıyı sağlamaya çalışan şehirlerden birisi olduğuna dikkat çeken Anlı, "Diyarbakır'ın yalnız olmadığının görülmesi gerekiyor. Sizlerin, her bir örgütün temsil ettiği milyonların şu anda yanımızda olduğunu düşünüyoruz. İnsanların bugün Diyarbakır'ın, Amed'in yanında olması bizim başardığımızı gösteriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anlı: Patlama, Barış, Kardeşlik ve Özgürlük Talebini Perçinleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement