Anneler Eylemlerine 'Refüjde' Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Anneler Eylemlerine 'Refüjde' Devam Ediyor

Anneler Eylemlerine \'Refüjde\' Devam Ediyor

Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen ailelerin eylemi 19. güne girdi.

02.06.2014 14:49

47 ailenin Büyükşehir Belediyesi önünde yapmak istediği eyleme zabıta ekipleri ‘çalışma’ olduğu gerekçesiyle izin vermedi. Çıkan gerginlik nedeniyle aileler Elazığ yolunu trafiğe kapattı.Diyarbakır’da, 47 ailenin katıldığı eylem, Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan refüjde devam ediyor. Önceki gün belediye önünde temizlik çalışması olduğu gerekçesiyle zabıtalar tarafından belediye önüne alınmayan aileler, bugün de çalışma olduğu gerekçesiyle belediye önüne alınmadı. Durumu protesto eden aileler, Diyarbakır Elazığ yolunu bir süre trafiğe kapattı. Polislerle eyleme izin vermeyen belediye yetkilileri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

OĞLUNUN GÖMLEĞİNİ KOKLAYARAK HASRET GİDERDİ

Dağa çıkan oğlunun gömleğini gözyaşları içinde koklayarak hasret gidermeye çalışan Vedat Aydın’ın (16) annesi Leman Aydın, siyaset için buraya gelmediklerini, belirterek çocuklarından başka bir şey istemediklerini söyledi. Anne Aydın, “Hiçbir şey istemiyoruz, siyaset için buraya çıkmadık. Biz belediyenin önüne geldik, her gün bizi dövüyorlar, kovuyorlar. Buradan gidin diyorlar, sürüklüyorlar bizi. Bize diyorlar ki meclise de gitseniz sizi kovarlar oradan. Bu ne adalettir. Ben çocuğumu istiyorum. Neden sayın başbakanın sesi çıkmıyor, neden cumhurbaşkanının sesi çıkmıyor. Biz çocuklarımızı istiyoruz, hepimiz anneyiz. Yüreğimiz yanıyor. Biz çocuklarımızı istiyoruz. Selahattin Demirtaş sürekli televizyona çıkıyor, diyor ki bu çocuklar kendi iradesi ile gitmişler diyor. Yemeğe ağlayan çocuğun iradesi olur mu?” dedi.

“TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HERKESİN DİLEDİĞİ BİR ŞEY İÇİN, BARIŞ İÇİN BURADAYIZ”

Kardeşi iki ay önce dağa çıkan Fatih Eren’in (20) ablası Hatice Eren ise, önceki gün belediyenin önünü köpükle yıkadıklarını kaydederek, orada eylem yapmalarına engel olduklarını söyledi. Hatice Eren, “Dün buradaki ağaçların altında eylem yaptık. Bugün de burayı kazmaya başlamışlar. Bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Biz kötü bir amaçla burada değiliz. Biz anlarlarsa bütün bu Türkiye’de yaşayan herkesin dilediği bir şey için buradayız, barış için buradayız. Herkesin desteklemesi gereken bir şey değil mi bu? Yeter artık kan dökülmesin, ülke huzura ersin yeter bu çocuklar götürülmesin. Bizim tek derdimiz bu başka bir şey değil. Doktorluk okuyordu benim kardeşim doktor olacaktı. Hak etmedi o bunu” diye konuştu.47 aile, Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan refüjde eylemlerine devam ediyor.

AYDIN YORAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anneler Eylemlerine 'Refüjde' Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement