Anneler Günü - Son Dakika
Güncel

Anneler Günü

Anneler Günü

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu "Anneler Günü" dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

12.05.2017 14:36

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu "Anneler Günü" dolayısıyla birer kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Erdoğan mesajında, annelerin aile birliğinin tesis edilmesinde, çocukların sağlıklı ve mutlu bir ortamda yetişmesinde en temel rolü üstlendiğini kaydetti.

Nesillerin yetişmesinde annelerin çok büyük katkısı olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şunları belirtti:

"Allah bütün annelerden ve özellikle şehit annelerinden ebediyen razı olsun. Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur. Anneye olan saygı ve sevgiyi tek bir güne sığdırmak mümkün değildir. Bizleri dünyaya getirip gece gündüz demeden bizler için çırpınan, en zor zahmetlerle, şefkatle bizleri büyüten her zaman ve her ne şekilde olursa olsun yanlarımızda destek olan analarımızın anneler gününü kutlar sevgi ve saygılarımı sunarım."

Şahin de annelerin sabır, fedakarlık, koruyuculuk, şefkat, sevgi ve merhamet hasletlerinin timsali olduğunu ifade ederek aile ve toplum hayatının yapı taşları olduğunu ifade etti.

Yüreğinde evlat acısı taşıyan ve evladını teröre kurban vermiş şehit annelerine sabır dileyen Şahin, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi; 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' Gerçekten eli öpülesi annelerimiz, büyüklerimizin hayır duasını almak birçok şeyden daha çok kıymetli ve değerlidir. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkını asla ödeyemeyiz.

Biz ancak ve ancak onlara layık, hayırlı birer evlat olarak onlara olan borcumuzu ödemeye çalışabiliriz. Bizler için tüm zorluklara göğüs geren, bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz."

Tahmazoğlu da Anneliğin hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir görev, yüce bir duygu olduğunu vurgulayarak, "Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda şefkatle bağrına basan annelerimize sadece bir günde değil, yılın her gününde, hak ettikleri saygıyı göstermekte asla kusur etmemeliyiz. Annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement