Antakya Çin'in Nanning Şehriyle Kardeş Şehir Oluyor - Son Dakika
Güncel

Antakya Çin'in Nanning Şehriyle Kardeş Şehir Oluyor

Antakya Çin\'in Nanning Şehriyle Kardeş Şehir Oluyor

Lütfü Savaş ve Guangxi Zhuang Eyaleti Temsilcisi Dezhi Zhong ile iki kentin kardeş şehir antlaşması için Antalya'da ön protokol imzaladı.

22.10.2012 14:26

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Çin Dışişleri Yetkilisi Guangxi Zhuang Eyaleti Temsilcisi Dezhi Zhong ile İki Kentin Kardeş Şehir Antlaşması İçin Antalya'da Ön Protokol İmzaladı

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Antakya'nın Çin'in Nanning şehriyle kardeş şehir olması yolunda ön protokol imzalandığını belirtti. Antakya ve Çin'in Nanning kentlerinin kardeş şehir olması için, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri yetkilisi aynı zamanda merkezi Nanning şehri olan Guangxi Zhuang Eyaleti Temsilcisi Dezhi Zhong ile 18 Ekim Perşembe günü Antalya'da ön protokol imzalandığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenen, Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti Dostluk Derneği'nin organize ettiği, Türkiye ve Çin kentleri arasında işbirliği ve kardeş şehir toplantısına katılım gösteren Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, burada yapılan karşılıklı görüşmeler ve antlaşma sonucu Çin Halk Cumhuriyeti'nde yer alan, 52 milyon nüfuslu Guangxi Zhuang Eyaleti'nin merkezi ve aynı zamanda Wietnam ve Kamboçya ülkelerine yakın bir bölge de bulunan, Çin'in Nanning şehriyle kardeş şehir olmak için ön protokol imzalandığını ifade etti.

7,5 milyon nüfusu olan Çin'in Nanning şehriyle yapılan kardeş şehir ön protokol antlaşmasının hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada; " Almanya'nın Aalen şehri ve Kiel Eyaleti'nden sonra ülke dışından üçüncü kent olan Çin'in Nanning şehri ile kardeş şehir olma yolunda ön protokol imzaladık. Resmi kardeş şehir antlaşmamızı ise önümüzdeki Mart veya Nisan ayında yeniden bir araya gelmek suretiyle imzalayacağız.

Kardeş şehir antlaşmasıyla birlikte her iki ülke ve şehirler arasında özellikle ekonomi, kültür, eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında işbirliğini geliştirmek için karşılıklı faaliyetlerde bulunacağız. Bu oluşumda emeği geçen Türk Tanıtma Vakfı ve Türk-Çin Dostluk Derneği Başkanı Kemal Baytaş'a, Hemşehrimiz ve Danıştay 11.Daire Üyesi Temel Koçaklar'a, Hemşehrimiz İşadamı Ayhan Kara'ya teşekkürlerimi belirtiyor, ayrıca ev sahipliğinden ötürü Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antakya Çin'in Nanning Şehriyle Kardeş Şehir Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement