Antalya'da Engellilere Akü Şarj İstasyonu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Engellilere Akü Şarj İstasyonu

Antalya\'da Engellilere Akü Şarj İstasyonu

Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi, akülü araç kullanan engelliler için araç şarj istasyonu kurdu.

28.08.2013 12:24

Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi, akülü araç kullanan engelliler için araç şarj istasyonu kurdu.

Muratpaşa Belediyesi sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında bir yeniliği daha hayata geçirdi. Belediye kentte tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşayan veya dışarıdan gelen yerli ve yabancı misafirler için elektrikli, akülü tekerlekli sandalye şarj dolum istasyonunu hizmete açtı. Kentte ilk olarak Cumhuriyet Meydanı recep Bilgin Park, Aydın Kanza Parkı, Kent Meydanı, Muratpaşa Belediyesi önüne yerleştirilen ücretsiz istasyonlar, ihtiyaca göre diğer bölgelere de yerleştirilecek.

Orduevi karşısı Recep Bilgin Parkı yanına yerleştirilen istasyon, Başkan Süleyman Evcilmen'in katılımıyla hizmete açıldı. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, engellilere istasyon hakkında bilgiler vererek, nasıl kullanmaları gerektiği noktasında yardımcı oldu. Başkan Evcilmen, bu projenin Türkiye'de bir ilk olduğunun altını çizerek, zamanla kentte daha da yaygınlaştıracaklarının müjdesini verdi. Engellilerin günlük yaşamlarında kullandığı akülü araçların son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Evcilmen, "Ama bireylerin sosyal hayatın içinde kalabilmeleri bu şekilde istasyonların oluşturulmasına bağlıydı. Engelliler yollarını rahatlıkla katedebilecek. Biran önce eve döneyim işkencesi sona erdi. Burada 3 tane aynı anda akülü araçlar şarj edebilecekler. Antalya ve engelli bireyler adına son derece önemli bir projeydi. Çok mutlu olduk. 4 noktada hizmet veriyoruz. Mesafe ve nüfusun yoğun olduğu yerlere özenle yerleştirildi. Engellilerimiz mutluysa bizler de mutluyuz" dedi.

Gelişmiş ülkelerin engelli bireylere büyük önem verdiğine vurgu yapan Başkan Evcilmen, "Gelişmiş ülkelerde binci kriter engellilere verdiği önemden geçiyor. Bugün sağlıklıyız. Ama yarının ne olacağını bilemeyiz. Engellilerimize daha fazla önem vermeliyiz. Adı ne olursa olsun sosyal hayata kalmalarını sağlamalıyız. Bunlar bizim projelerimiz. Belediyeye gelen her engelli bu farkı anlayabilir. Engelleri için yollar yaptık. Engelleri için her yeniliği kentimize getirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"İSTEDİĞİMİZ YERE RAHATLIKLA GİDEBİLİYORUZ"

15 yıldır tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Songül Yılmaz, projenin güzel düşünüldüğünü belirterek, "Bizler için çok iyi oldu. Merkeze geldiğimiz zaman şarjımız biterse buradan doldurup geri dönebiliriz. Aküler belirli süreden sonra azalıyor. Evden fazla uzaklaşamıyorduk. Şimdi çok güzel oldu. İstediğimiz yere rahatça gidebiliriz" diye konuştu.

"ARTIK AKÜ BİTECEK KORKUSU YOK"

10 yıldır engelli Hasan Akgül ise kendileri için çok büyük bir hizmet olduğunu ifade ederek, "Çarşıya çıktığım zaman akümüz bitecek korkusu ile dolaşıyorduk. Artık bu korkuyu atlattık. Bizim için çok rahatlatıcı oldu. Daha önce 5 kez aküm bitti, yolda kaldım. Sıkıntılar çektim. 30 dakikada ulaşacağım yere 3 saatte ulaştım. Akü bittiği zaman bizim için büyük işkenceydi" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Engellilere Akü Şarj İstasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement