Antalya'da Kırmızı Fularlı Eylem - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kırmızı Fularlı Eylem

Antalya\'da Kırmızı Fularlı Eylem

Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu ve tutuklu yakınlarından oluşan yaklaşık 300 kişi, Gezi Parkı ve ODTÜ protestoları sonrası tutuklanan ve kendilerine taktıkları kırmızı fuların sosyalizmi simgelediği söylenen 5 kişi için kırmızı...

02.11.2013 17:28

Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu ve tutuklu yakınlarından oluşan yaklaşık 300 kişi, Gezi Parkı ve ODTÜ protestoları sonrası tutuklanan ve kendilerine taktıkları kırmızı fuların sosyalizmi simgelediği söylenen 5 kişi için kırmızı fularlı protesto yürüyüşü yaptı.

Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu ile tutuklu yakınlarının yer aldığı yaklaşık 300 kişilik grup, Gezi Parkı ve ODTÜ olayları sonrası gözaltına alınan ve sorgularında taktıkları kırmızı fuların sosyalizmi simgelediğini içeren soruların yöneltildiği iddia edilen Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin, Mustafa Cihan Yılmaz, Umut Baran ve Fecri Ataseven'in serbest bırakılması için kırmızı fularlı bir eylem düzenledi.

Kazım Özalp Caddesi girişinde bir araya gelen yüzlerce kişi, kırmızı fular taktı. Sloganlarla yürüyüşe geçen grubun, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybedenler ile tutukluların fotoğraflarını taşıdıkları gözlendi.

Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu Sözcüsü, Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, hukuksuzluklar devam ettiği sürece eylemlerinin devam edeceğini kaydetti.

Açıklamayı ise Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan yaptı. Antalya'da binlerce kişinin Gezi'ye destek verdiğini belirten anne Erçağan, "Anayasal hakları olan protesto ve yürüyüş haklarını kullanan Ayşe Deniz ile diğer 4 genç, haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandılar" dedi.

Antalya'da Gezi Parkı, 12 Eylül darbesinin yıldönümü ve ODTÜ'de yaşananları protesto gösterilerine katılan Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz, 2 Ekim günü gözaltına alınmış ve aynı gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bir başka operasyonda ise Fecri Ataseven ve Umut Baran da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Kırmızı Fularlı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement