Antalya'da Öğrencilerden Baretli Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Öğrencilerden Baretli Anma Töreni

Antalya\'da Öğrencilerden Baretli Anma Töreni

Demre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybeden maden işçileri için bir program düzenledi.

17.05.2014 10:08  Güncelleme: 10:17

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Demre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybeden maden işçileri için bir program düzenledi.

Baret takıp yüzlerini kömür ile boyayan lise öğrencilerinin gözyaşları içinde düzenledikleri programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından madenci şiirleri okundu, dualar edildi.

Edebiyat öğretmeni Burcu Kocaman ve Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Halil Palaz'ın koordinatörlüğünde gerçekleşen törende Yüksel Coşkun isimli öğretmen, kendi yazdığı "Madenci Kardeşim" isimli şiirini okuyunca öğretmen, öğrenci ve veliler gözyaşlarını tutamadı.

"ONLAR O KADAR TEMİZLER Kİ"

Öğrencilerden Eda Soral, "Biz bu kadar üzülürken kim bilir onlar ne kadar acı çekiyorlardır. Buradan saygılarımızı, sevgilerimizi gönderip arkadaşları olduğumuzu hissettirmek için bir program yaptık" diye konuştu.

Yüzlerini neden kömürle boyadıkları sorusuna da Soral, "Onlar o kadar temiz insanlar ki, yüz karası değil, ekmek parası. Biz de onlara destek olmak için yüzlerimizi boyadık" şeklinde cevap verdi.

Öğrencilerden Yasin Topçu ise acıları paylaşmak istediklerini belirterek, "Onların yürekleri yanıyor ama bizim de onlarla birlikte olduğumuzu bilmelerini istedik" diyerek duygularını dile getirdi.

Maden kazasında ölen ikiz işçileri canlandıran Serkan-Erkan Aka isimli ikiz öğrenciler de işçilerin hayatından kesitler sundu.

İş kazaları hakkında bilgilerin de verildiği tören, müzik öğretmeni Süleyman Özen'in okuduğu Kur'an-ı Kerim ve bir öğrencinin ettiği dua ile son buldu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Öğrencilerden Baretli Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement