Yurt ile Mal Sahibi Anlaşmazlığı, Öğrencileri Evsiz Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Yurt ile Mal Sahibi Anlaşmazlığı, Öğrencileri Evsiz Bıraktı

Yurt ile Mal Sahibi Anlaşmazlığı, Öğrencileri Evsiz Bıraktı

Antalya'da, deniz kenarındaki 1+1 dairelerde kalan 60 öğrenciden 32'si, yurt firması ile mal sahibi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle evlerinden oldu.

14.11.2013 14:19  Güncelleme: 15:48

  Antalya'da, deniz kenarındaki 1+1 dairelerde kalan 60 öğrenciden 32’si, yurt firması ile mal sahibi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kaldıkları evlerinden oldu. Kirasını bir yıllık peşin ödeyen öğrenciler mecburiyetten gösterilen yeni yere taşınırken, aylık ödeme yapanlar ise 10 gün içinde sokakta kalacaklar.

MAL SAHİBİYLE ANLAŞMAZLIK ÇIKTI

Konyaaltı İlçesi Akdeniz Bulvarı Liman Mahallesi'ndeki Gizem Sitesi'nde dün meydana gelen olayda, 32 öğrenci 2 aydır kaldıkları evlerinden olmuştu. Sitede 18 dairesi bulunan Fatma B., işletmesi için daireleri 4 yıl önce FD Turizm adlı firmaya kiralamış, firma ise bu dönem başında daireleri tanıtım yaparak üniversite öğrencilere kiralamıştı. Firma yetkilileri ile mal sahibi Fatma B. arasında kontrat ve kira nedeniyle anlaşmazlık çıkınca durum davalık olmuş, mahkeme kararında daireleri boşaltması istenen yurt şirketinin durumu öğrencilerle paylaşmadığı ileri sürülmüştü. Dün öğleye doğru Antalya Adliyesi İcra Mahkemesi kararı ile siteye gelen görevliler, öğrencilerin kaldığı 18 dairenin boşaltılmasını istedi. Vize sınavlarında yerleştikleri evlerinden olan öğrenciler şok yaşamıştı.

APAR TOPAR TOPLANDILAR

Erkek ve kız öğrenciler evlerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, yurt firmasından ödedikleri bir yıllık peşin parayı geri istedi. Firma yetkilileri ise öğrencileri başka dairelere taşımayı taahhüt etti. Öğrenciler bir taraftan paralarının peşine düşerken diğer taraftan, diğer taraftan apar topar eşyalarını toplamaya başladı. Firma yetkilileri mağdur olan öğrencilerden paralarını bir yıllık peşin ödeyenleri yakınlardaki başka bir dairelere yerleştirdi. Aylık ödeme yapanlar ise aynı sitede zemindeki boş dairelere alınarak, 10 gün içinde kendilerine yeni bir yer bulmaları istendi.

"SOKAKTA KALACAĞIZ"

Akdeniz Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi Merve Erdir, dünden itibaren değişen bir şey olmadığını belirterek, peşin ödeme yapmayanların Cuma gününe kadar çıkabileceği söylendi. Bir yıllık ödeme yapan öğrencilerin çıkartılmadığını ifade eden Erdir, "Çoğu kişi çıkmak istediğini söyledi ama çıkartmadılar. Peşin ödeme yapanlara paralarını geri ödeyeceklerini söylediler. Ama bizim gibi aylık ödeyenlerinki ödenmiyor" dedi. 10 gün içinde geçici olarak yerleştirildikleri daireden de çıkartılacaklarını anlatan Erdir, "Eşyalarımız toplu şekilde duruyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Tamamen sokakta kalacağız. Sınavlar yaklaşıyor. Ben dün okula gidemedim. Halimiz ortada. Eşya toplamaktan okula gidemedik. Bugün nasıl gideceğiz onu da bilmiyoruz. Dün arkadaşımın biri sınavına giremedi. Çalışacak yerimiz bile kalmadı" diye konuştu.

"DERS ÇALIŞACAK ORTAM YOK"

Akdeniz Üniversitesi BESYO öğrencisi Nazlıcan Koçak ödemesini her ay yaptığını ifade ederek, "Beni bu yerimden alarak başka bir daireye geçebileceğimi söylüyorlar. Ya da bu ayın sonuna kadar kalıp buradan çıkmamı istiyorlar. Arkadaşlarımızın mecburiyetten taşındığı yerde bir öğrenci ortamı yok.Ders çalışılacak bir ortam yok. Biz burayı sakin diye istemiştik. O yerde bir dairede 6 ya da 10 kişi kalmamız demek. Tanımadığımız kişilerle yeniden bir düzen oluşturacağız. Vize haftasında bütün düzenimiz dağıldı. Şu an kitaplarımız nerede onu bile bilmiyoruz. Sabah dersim vardı gidemedim" şeklinde konuştu. Konunun mahkemelik olduğunu bilmediklerini kaydeden Koçak, "Bunlara güvenmeyiz. Başımızın çaresine bakacağız. 10 gün içinde yeni bir yer bulmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ev bulamayan 3 kız öğrenciyi ise site sakinlerden bir kadın misafir ediyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yurt ile Mal Sahibi Anlaşmazlığı, Öğrencileri Evsiz Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement