Antalya'daki Kuvvetli Yağış - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Kuvvetli Yağış

Antalya\'daki Kuvvetli Yağış

Çadırları su altında kalan 25'i çocuk 85 Suriyeli, AFAD'ın kuracağı çadırlara taşınacak.

09.12.2014 14:46

Antalya'daki kuvvetli yağış nedeniyle çadırları su altında kalan 85 Suriyeli için Kepez ilçesinde yeni çadırlar kurulacak.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Antalya'da Güzelbağ Mahallesi Zeybek Sokak'taki boş bir alanda kurdukları çadırlara yerleşen Suriyeliler de Antalya'daki kuvvetli yağıştan olumsuz etkilendi.

Gece boyunca etkili olan yağış nedeniyle 25'i çocuk 85 Suriyeli'nin yaşadığı çadırlar da su altında kaldı. Eşyaları kullanılamaz hale gelen Suriyelilere, Antalya Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ile Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri yardımcı oldu.

Güzelbağ Mahalle Muhtarı Mehmet Yayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 ailenin yaklaşık 10 gün önce seralarda çalışmak için bölgeye geldiklerini söyledi.

Suriyelilerin boş bir araziye çadır kurduklarını anlatan Yayan, bölgenin çadır için elverişli olmadığını konusunda kendilerini uyardığını belirtti.

Bütün mahallenin kirli suyunun bu bölgede toplandığını dile getiren Yayan, "Sabah uyanınca hemen buraya geldim. Bebeklerin, hamile kadınların çamur içinde yardım beklediklerini gördüm. Onları bir işletmenin müsait olan bölgesine taşıdık" dedi.

Yayan, AFAD ve Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerin de Suriyelilere yardımda bulunduklarını belirtti.

Suriyeliler için çadır kurulacak

Antalya AFAD Müdürü Fevzi Timur da 25'i çocuk 85 Suriyeli'nin elverişsiz çadırlarından tahliye edildiklerini söyledi.

Suriyeliler için Kepez ilçesinde uygun bir alanda 10 çadır kurmayı planladıklarını bildiren Timur, "Suriyelileri çadırlara yerleştirmeyi planlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi de gıda ihtiyaçlarını karşılayacak. Daha farklı bir konaklama imkanı bulursak, o konuyu da değerlendireceğiz" diye konuştu.

Timur, Suriyelilerin kalabilecekleri kamp merkezleri arasında Antalya'nın bulunmadığını, iş için gelen Suriyelilerin durumları hakkında Emniyet Müdürlüğünün çalışma yürüteceğini kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Kuvvetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement