AP'deki Türkiye'nin Dostları Grubu'na Türk Kökenli Eş Başkan - Son Dakika
Güncel

AP'deki Türkiye'nin Dostları Grubu'na Türk Kökenli Eş Başkan

AP\'deki Türkiye\'nin Dostları Grubu\'na Türk Kökenli Eş Başkan

Yeni yönetimi seçimle belirlenen grubun eş başkanları Alman parlamenter İsmail Ertuğ ve Letonyalı parlamenter Artis Pabriks oldu.

22.09.2014 15:40

Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) Türkiye'nin Dostları Grubu'nun eş başkanlıklarına Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu (S&D) üyesi Türk kökenli Alman parlamenter İsmail Ertuğ ile Avrupa Halkları Partisi (EPP) üyesi eski Letonya Dışişleri Bakanı Artis Pabriks seçildi.

Grubun Genel Sekreteri ise Yeşiller Grubu üyesi Ernest Maragall'ın asistanı Laura Batalla oldu.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki müzakere sürecini eleştirel ancak yapıcı şekilde yakından takip etmek ve ilişkilerin yoğunlaşmasına katkı sağlamak amacıyla 2010'da oluşturulan grubun başkanlığını eski Slovenya Başbakanı Alojz Peterle yürütüyordu.

Yeni görevlendirmeye yönelik olarak Ertuğ'un ofisinden yapılan açıklamada, "gayriresmi nitelikli grubun üyelerinin açık ve samimi bir diyalog vasıtasıyla müzakere sürecine katkıda bulunmayı ve sürece sivil toplum kuruluşlarını (STK) dahil etmeyi hedeflediği" belirtildi.

Açıklamada, "Dostluk Grubu'nun yeni ekibi, partiler arası işbirliğini temsil ederek ortak hedeflere ulaşmaya çaba gösterecek" denildi. - Brüksel

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AP'deki Türkiye'nin Dostları Grubu'na Türk Kökenli Eş Başkan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement