Arbella Makarna'ya Paris'ten Ödül - Son Dakika
Güncel

Arbella Makarna'ya Paris'ten Ödül

Arbella Makarna\'ya Paris\'ten Ödül

MERSİN'de üretim yapan Arbella Makarna, dünyanın ilk üzüm çekirdekli makarnasıyla, 28 ülkenin en prestijli dergi editörlerinin jüri üyesi olduğu Sial World Tour 2016 yarışmasında World Tour Ülke Ödülüne layık görüldü.

12.11.2016 15:16

MERSİN'de üretim yapan Arbella Makarna, dünyanın ilk üzüm çekirdekli makarnasıyla, 28 ülkenin en prestijli dergi editörlerinin jüri üyesi olduğu Sial World Tour 2016 yarışmasında World Tour Ülke Ödülüne layık görüldü.

18 Ekim'de Paris'te gerçekleşen törende World Tour Ülke Ödülünü Arbella Makarna Genel Müdürü Abdülkadir Külahçıoğlu ve Genel Müdür Yardımcısı Gülçin Arslan Hazar, Niklas Trentaus'un elinden aldı. Genel Müdür Abdulkadir Külahçıoğlu, 2 yıllık bir Ar-Ge çalışması sonucu makarnayı dünyanın en iyi antioksidanlarından biri olan üzüm çekirdeği ile birleştirmeyi başardıklarını söyledi. Külahçıoğlu, "Tüketicimize sunduğumuz üzüm çekirdekli makarna ile sağlığı, faydayı ve yeniliği bir araya getirdik ve dünyada bir ilk olma özelliği ile de öne çıktık. Yaklaşık 30 ülkeden 3'er ürünün değerlendirmeye alındığı yarışmada üzüm çekirdekli makarnamız ile finale kaldık. Türk geleneklerini ve Türk damak tadını yansıtması, Türkiye ve dünya pazarlarına bir yenilik getirmesi ve sağlıklı olması gibi kriterlerle ülkemizi temsil etme hakkı kazandık. Ülkemizi temsil etmekten ve ödülle dönmekten büyük bir onur duymaktayız, ürünümüzü dünya pazarına sunmanın gururunu Türkiye ile paylaşıyoruz" dedi.

Gerek ürün çeşitliliği gerekse ambalaj teknolojileri ile Türkiye ve dünya tüketicisinin talep ve ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Külahçıoğlu, "Makarnanın faydalarına ek olarak üzüm çekirdeğinin antioksidan ve anti-aging özelliğini, yüksek E vitamini, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir içeriğini ürünümüze ekledik. Arbella üzüm çekirdekli makarna gerek sağlığa ek katkısı gerekse damak tadına uygunluğu ile büyük bir talep görüyor. Geliştirilen özel ürünlerin dünyadaki Türkiye makarnası algısına ve tüketiminin artmasına da katkı sunacağını düşünmekteyiz" diye konuştu.

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arbella Makarna'ya Paris'ten Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement